ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ROAD TO TOKYO/ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ

«Ευλογία»

  10.07.2021 16:31       408

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την τελευταία δεκαετία στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό στερέωμα, με την παρουσία της στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Η πρωταθλήτρια μας, που έχει αμέτρητες διακρίσεις σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο, ετοιμάζεται για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, έχοντας στα χέρια της δύο εισιτήρια, τόσο για το ντουέτο όσο και για το ομαδικό.

Αν και θα είναι η τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ευαγγελία νιώθει τα ίδια συναισθήματα κάθε φορά: «Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για κάθε αθλητή. Αυτή θα είναι η τρίτη μου συμμετοχή και όπως και τις προηγούμενες φορές, τα συναισθήματα είναι τα ίδια. Το δέος και η συγκίνηση σε κατακλύζουν. Νιώθω ευλογία και πολύ μεγάλη «τύχη». Βέβαια την τύχη την «ακολουθούν» ατελείωτες ώρες προσπάθειας και μόχθου, μέχρι να πετύχεις τον στόχο σου», υποστηρίζει.

Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές και στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, με πιο πρόσφατη την απόφαση για απουσία θεατών: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα είναι διαφορετικοί, λόγω της πανδημίας, γράφουν ήδη ιστορία, αφού οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, δεν επέτρεψαν την παρουσία κόσμου. Φυσικά, η έλλειψη θεατών, αλλά και οι διαφορές που θα υπάρχουν σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις, δεν παύουν να την καθιστούν την κορυφαία διοργάνωση στον πλανήτη».

Η Ευαγγελία δεν θέλει να μιλάει για βαθμολογίες, θέλει να δείξει την αξία της μέσα στο νερό, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει τα τελευταία χρόνια: «Όχι μόνο σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Στόχος μας είναι να δώσουμε με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να είμαστε περήφανες με την εμφάνισή μας μέσα στο νερό. Δεν θέλω να μιλάω για βαθμολογίες. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα έρχεται μέσα από την σκληρή δουλειά και από την καλή εμφάνιση. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως θέλω να δώσω το 100% του εαυτού μου».

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ