ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EURO CUP

Ευρωπαϊκό άλμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 12-6 τη Λούντβισμπουργκ

  15.10.2022 13:21       543

Την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του LEN Euro Cup του πόλο Ανδρών εξασφαλίζει -εκτός συγκλόνιστικού απροόπτο- ο ΠΑΟΚ Domus Ergo. Ο Δικέφαλος του Βορρά επιβλήθηκε με 12-6 επί της γερμανικής Λούντβισμπουργκ (το μεσημέρι του Σαββάτου 15/10), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του προκριματικού Ομίλου (Α'), που διοργανώνει ο ίδιος στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης κι έφτασε στις δύο νίκες. Και με δεδομένο ότι προκρίνονται στον επόμενο γύρο οι τέσσερις πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία του Ομίλου, θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα στις δυο τελευταίες αγωνιστικές για να χάσουν την πρόκριση οι Θεσσαλονικείς. 

Μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο δυσκολεύτηκε η ομάδα του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου. Από τη δεύτερη περίοδο έλεγξε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, καθήλωσε με την άμυνά της τα ατού της αντιπάλου, βρήκε λύσεις στην επίθεση με όλους τους τρόπους και κυρίως με τον Τσαλακούδη (πρώτος σκόρερ του με 4 γκολ) και αυξάνοντας τη διαφορά στο σκορ μέχρι το φινάλε, έφτασε στην υπερπολύτιμη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στους δυο τελευταίους αγώνες του, τη γαλλική Μονπελιέ, το βράδυ του Σαββάτου (15/10, 20:30) και αύριο Κυριακή το μεσημέρι (11:30) την κροατική Σολάρις Σίμπενικ.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO - ΛΟΥΝΤΒΙΣΜΠΟΥΡΓΚ 12-6

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 3-2, 4-2.

ΠΑΟΚ DOMUS EGO (Οοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Λασκαρίδης, Καρατζάς 2, Προσινικλής Ν., Καλάργυρος, Κεχαλάρης 2, Μιλάρντοβιτς 1, Τσολακούδης 4, Χαραλαμπόπουλος 1, Προσινικλής Π., Κόυπμαν 1, Κουγιούνης 1, Αλειφτήρας.

ΛΟΥΝΤΒΙΣΜΠΟΥΡΓΚ: (Μάρκο Μάρτινιτς): Κατούσα, Κουτσουασβίλι, Πάβιτσιτς - Καπούτσο 1, Μπάουε, Ντζάζα 1, Μάνιτς, Άντελιτς 1, Μετοντιέβ, Λιπάρ, Πριέτο 2, Μπλάζεβιτς, Σκίλζιτς 1, Πισκ.

Δείτε λεπτομέρειες για τον αγώνα ΕΔΩ.

Η Βαθμολογία του Α' Ομίλου (3 αγ.): 1. Σολάρις Σίμπενικ 9, 2. Ντε Ζάαν 6, 3. Μονπελιέ 6, 4. ΠΑΟΚ 6, 5. Ετσέιντε 0, 6. Λούντβισμπουργκ 0.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής