ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / PYTHIA CUP

Ευτυχία Καραγιάννη: «Ευχαριστημένη από τα κορίτσια»

  22.07.2024 13:03       495

Η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών (Κ19) κατέλαβε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά «Pythia Cup», που φιλοξενήθηκε στην Ιτέα και η Ομοσπονδιακή τεχνικός, Ευτυχία Καραγιάννη με δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εμφάνιση των παικτριών της.

Το συγκεκριμένο τουρνουά ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των διεθνών μας παικτριών για τη παρουσία τους σε δυο πολύ σπουδαίες διοργανώσεις που ακολουθούν, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ19 στο Ζάγκρεμπ (24-31/8) και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 στη Κίνα (15-22/9).

Τόνισε συγκεκριμένα: «Έγιναν ανταγωνιστικά παιχνίδια, από τα οποία βγάλαμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Είμαι ευχαριστημένη από την αγωνιστική κατάσταση των κοριτσιών, ένα μήνα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ. Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο και θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα. Η Ουγγαρία (Κ18 αλλά και Κ19), η Ισπανία και οι ΗΠΑ διαθέτουν πολύ καλές ομάδες. Βέβαια, πριν από το τουρνουά στην Ιτέα προετοιμαστήκαμε με τις Αμερικανίδες και αυτό μας βοήθησε».

Η Ευτυχία Καραγιάννη μίλησε και για τις απουσίες που είχε η Εθνική μας στο «Pythia Cup: «Μας έλειπαν βασικές παίκτριες, όπως η Κουρέτα και η Καραμπέτσου, ενώ στο παιχνίδι με την Ουγγαρία τραυματίστηκε η Τριχά στο μάτι και δεν ήταν διαθέσιμη για τον τελικό με τις ΗΠΑ».

Από εδώ και πέρα, το πρόγραμμα για το ελληνικό συγκρότημα έχει κοινή προετοιμασία με το Ισραήλ στην Αθήνα για τις επόμενες πέντε ημέρες. Αργότερα θα έλθει στη χώρα μας η Γερμανία και στις αρχές Αυγούστου η δεύτερη ομάδα των ΗΠΑ. Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ και λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Κίνα θα βρίσκεται στην Αθήνα και η αποστολή της Αυστραλίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ