ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (U18)

Ευτυχία Καραγιάννη: «Κοιτάζουμε μπροστά» - Φωτεινή Τριχά: «Πηγαίνουμε βήμα βήμα»

  04.08.2022 13:13       755

Απέναντι στη νικήτρια του αγώνα Νέα Ζηλανδία-Καναδάς που θα διεξαχθεί απόψε (4/8) στις 21:30 ώρα Ελλάδας, θα διεκδικήσει αύριο (5/8, 18:30) η Ελλάδα μια θέση στη τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νεανίδων U18 που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 15-14 της ομάδας των ΗΠΑ και κατέλαβε τη πρώτη θέση στον Β’ Ομιλο, ενώ προκρίθηκε χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνα-χιαστί την οκτάδα του πρωταθλήματος. Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός, Ευτυχία Καραγιάννη δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια μεγάλη δύναμη όπως είναι η Αμερική  και πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλό μας. Με αυτή τη νίκη εξασφαλίσαμε την είσοδο στην οκτάδα και θα περιμένουμε την αντίπαλο μας για την τετράδα. Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοση των κοριτσιών , ήταν συγκεντρωμένες σε άμυνα και επίθεση και πήραν δίκαια τη νίκη. Κοιτάζουμε μπροστά και προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους αγώνες που θα μας φέρουν στα μετάλλια».

 Η Φωτεινή Τριχά σημείωσε πέντε τέρματα κατά των ΗΠΑ. Τόνισε ότι «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Βρεθήκαμε να κυνηγάμε αρκετές φορές στο σκορ αλλά προς το τέλος πήραμε τη διαφορά. Ήμασταν συγκεντρωμένες και προετοιμασμένες σχετικά με αυτά που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και κατ’ επέκτασιν πήραμε τη νίκη στην οποία στοχεύαμε εξ’ αρχής. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας απλώς είναι πολύ σημαντικό να μην χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Η πρωτιά στον όμιλο σίγουρα είναι πλεονέκτημα παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε σοβαρές και συγκεντρωμένες για τα επόμενα παιχνίδια που αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολα. Πηγαίνουμε βήμα βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι».

Απευθείας στην οκτάδα ως πρώτες στους ομίλους τους προκρίθηκαν και οι Ουγγαρία, Ολλανδία, Ισπανία.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος