ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

Ευχαριστημένος ο Πέτρος Φυρίγος από Μόλβαλη και Τσιρίκο

  15.07.2019 21:17       1399

Αποστολή ΠΣΑΤ: Νίκος Γκομώλης

Ο Νικόλαος Μόλβαλης και ο Αθανάσιος Τσιρίκος δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό των 10μ σταθερού βατήρα συγχρονισμένων καταδύσεων, καταλαμβάνοντας την 14η θέση με 332,64 βαθμούς.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αθανάσιος Τσιρίκος ανέφερε στον απεσταλμένο του ΠΣΑΤ, Νίκο Γκομώλη, τα εξής: «Ήταν πολύ καλός αγώνας , ήμασταν σταθεροί, κάποιες λεπτομέρειες έπαιξαν το ρόλο τους και χάσαμε τη πρόκριση στον τελικό. Συνεχίζουμε, κερδίζουμε εμπειρίες που θα μας είναι χρήσιμες στη συνέχεια, τώρα έχουμε το ατομικό που θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Με τη σειρά του, ο Νίκος Μόλβαλης τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τον αγώνα που κάναμε με τον συναθλητή μου γιατί με την προπόνηση που κάνουμε στο ΟΑΚΑ και με αυτές τις εγκαταστάσεις λογικό είναι να μην έχουμε και τις τέλειες αποδόσεις αλλά πιστεύω ότι στο test event του Τόκιο θα δώσουμε τα πάντα ώστε να κυνηγήσουμε ένα τελικό και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες και το ίδιο θα κάνει κι ο καθένας ξεχωριστά στο ατομικό. Έχουμε κάνει περισσότερη προπόνηση στο ατομικό παρά στις συγχρονισμένες αλλά και στα δυο θα κυνηγήσουμε όλες τις πιθανότητες για πρόκριση. Η εμπειρία που κερδίζουμε είναι πολύ σημαντική γιατί συναγωνιζόμαστε πολύ σπουδαίους αθλητές. Για μας είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το χαρήκαμε πάρα πολύ αυτό που κάναμε σήμερα».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Πέτρος Φυρίγος δήλωσε: «Ασφαλώς και είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών, είναι πολύ νέα παιδιά. Σύμφωνα με τις συνθήκες που δουλεύουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα μπορώ να πω ότι είμαι πάνω από 80% ευχαριστημένος. Γιατί ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αντιπάλους και χώρες που ενώ τους κοιτάμε στα μάτια είμαστε μόνοι μας και το πιο σημαντικό δουλεύουμε χωρίς υποδομές. Για να καταφέρουμε να επαναλάβουμε επιτυχίες όπως αυτή του 2004 όταν πήραμε το χρυσό πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες στην Ελλάδα. Δεν γίνεται να προσπαθείς να συναγωνιστείς σε τέτοιο επίπεδο και να έχεις μόνο δυο ώρες προπόνηση στο Ολυμπιακό κέντρο και με άλλα επτά σωματεία μέσα. Υπάρχει ένα καταδυτήριο προπονητήριο που μόνο οι καταδύσεις δεν το χρησιμοποιούν. Οι καταδύσεις πρέπει να έχουν την έδρα τους γιατί υπάρχει πολύ υλικό από πίσω που χάνεται με αυτές τις συνθήκες. Εμείς υποσχόμαστε να βγάλουμε κι άλλον Συρανίδη κι άλλον Μπίμη αρκεί να μας παρέχουν τις προϋποθέσεις να δουλέψουμε. Δεν ζητάμε φοβερά και τρομερά πράγματα. Τα βασικά ζητάμε».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ