ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / WORLD CUP ATHENS 2023

«Ευχαριστώ Ελλάδα…»

  15.10.2023 13:31       17420

Η πανέμορφη εικόνα του κατάμεστου κλειστού κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ το απόγευμα του Σαββάτου (14/10) στους τελικούς της 2ης ημέρας του World Cup της Αθήνας, ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι πρωταγωνιστές, άφησαν τα συναισθήματά τους ελεύθερα.

Πρώτος και καλύτερος ο Βρετανός Ολυμπιονίκης και ρέκορντμαν Άνταμ Πίτι, που τόνισε πως «Για μένα, είναι μια ακόμα όμορφη εικόνα από την Αθήνα. Ο κόσμος στη πισίνα είναι εκπληκτικός, ευχαριστώ Ελλάδα! Μας αρέσει να αγωνιζόμαστε σε μέρη όπου πολλοί άνθρωποι έχουν μεγάλο πάθος. Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε. Αυτό είναι το κολύμπι. Αν μπορούμε να μεταφέρουμε αυτό το πάθος σε όλο τον κόσμο, το άθλημα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο».

Η Σάρα Σέστρεμ επικράτησε με 24.97 στα 50μ πεταλούδα που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων και φυσικά το προηγούμενο ήταν δικό της με 25.06 από το παγκόσμιο κύπελλο του Βερολίνου: «Ένιωσα υπέροχα, ήταν πολύ ωραία. Εκτίμησα ακόμα περισσότερο τους θεατές της Αθήνας. Είναι εκπληκτικό να έχεις αυτό το ρεκόρ, κάθε φορά που πηγαίνω κάτω από τα 25’’, αισθάνομαι καλύτερα για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτόν τον αγώνα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που κολυμπάω κάτω από 25 δευτερόλεπτα. Ένιωσα ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω», είπε η Σουηδέζα.

Ενθουσιασμένος ήταν και ο Μάθιου Σέιτς νικητής στα 200μ πεταλούδα με 1:55.44: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες να μας παρακολουθήσει και την World Aquatics για τη διοργάνωση αυτού του σπουδαίου Παγκόσμιου Κυπέλλου για τους αθλητές. Στον αγώνα μου το βράδυ της Παρασκευής τραυματίσθηκα στον καρπό μου, οπότε δεν ήμουν σίγουρος πώς θα κολυμπούσα. Αλλά ένιωσα καλύτερα στην προθέρμανση και ειλικρινά δεν πόνεσα. Είμαι πολύ χαρούμενος», τόνισε ο πρωταθλητής από την Νότια Αφρική.

Στα 800 μ κυριάρχησε ο Νορβηγός Χένρικ Κρίστιανσεν που κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων με 7:51.92. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (Ιταλία) με 7:56.96. Δήλωσε και αυτός πως «Ένιωσα πραγματικά υπέροχα. Κοίταζα το προηγούμενο ρεκόρ και θεωρούσα πως μπορώ να το βελτιώσω. Αυτό ήταν το ρεκόρ του Παλτρινιέρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2015. Κέρδισα τα 1500 μέτρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2017, οπότε αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όποτε εμφανίζομαι μπροστά σε πολύ κόσμο θέλω να δείξω την εκτίμησή μου. Είναι εδώ για μένα και αυτό είναι πραγματικά το λιγότερο που μπορώ να κάνω. Μετά την Αθήνα, θα πάω στο υψόμετρο για προπόνηση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος