ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Γιώργος Κατσαρός

«Ευχαριστούμε την κοινωνία της Ιτέας για τη στήριξη»

  13.09.2012 17:19       1202

Αναφορικά με το Περιφερειακό πρωτάθλημα συλλόγων που προετοιμάζονται στη θάλασσα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Κατσαρός.

Μάλιστα, θεώρησε υποχρέωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της σε αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία γενικότερα. Αυτοί που στηρίζουν τις προσπάθειες της ΚΟΕ είναι οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δίνουν ότι μπορούν για να φιλοξενούν γεγονότα της Ομοσπονδίας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν με την ΚΟΕ για την επιτυχία του πρωταθλήματος των συλλόγων κολύμβησης που στερούνται κολυμβητηρίων και προετοιμάζονται στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Θέλω αρχικά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο των Δελφών, κ. Φουσέκη και τους συνεργάτες του για την ηθική και υλική στήριξή τους. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας και το προσωπικό του κολυμβητηρίου. Θέλω να γνωρίζετε ότι η τοπική κοινωνία είναι αυτή η οποία στηρίζει τις προσπάθειες της ΚΟΕ με τη συνδιοργάνωση σπουδαίων εκδηλώσεων σαν κι αυτή που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στην πολύ όμορφη πόλη της Φωκίδας», τόνισε ο κ. Κατσαρός και συνέχισε λέγοντας:

«Από την άλλη, όμως, κι εμείς σαν Ομοσπονδία θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας ότι στόχος μας είναι να στηρίξουμε κι εμείς αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν για τα αντισταθμιστικά οφέλη προς την κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι αυτές τις μέρες στην Ιτέα βρέθηκαν πάρα πολλοί αθλητές, προπονητές, γονείς και φίλαθλοι, οι οποίοι λάτρεψαν την πόλη και θα ξαναβρεθούν στην Ιτέα, η οποία αρχίζει να γίνεται μια από τις πόλεις που διακρίνονται στο χώρο του υγρού στίβου τα τελευταία χρόνια για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων».

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επίπεδο των αγώνων επισημαίνοντας: «Ήταν πάρα πολύ υψηλό, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Δεν είναι μόνο το Αλιβέρι που ξεχώρισε και ουσιαστικά διακρίθηκε, περισσότερο από όλους τους συλλόγους,  αλλά και πολλές άλλες ομάδες οι οποίες έδειξαν σημάδια σημαντικής δουλειάς που γίνεται στους τόπους τους».

Τέλος, ο κ. Κατσαρός μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος αλλά και οι τοπικοί παράγοντες στην Φωκίδα για τη συνέχιση αυτής της παράδοσης και τη φιλοξενία κι άλλων εκδηλώσεων στην πόλη της Ιτέας:

«Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την τοπική κοινωνία για τη διεξαγωγή στην Ιτέα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανοιχτής θάλασσας. Είναι κάτι το οποίο συζητάμε και εύχομαι να έχει μια θετική κατάληξη. Να προσθέσω, επίσης, ότι στην Ιτέα είχα επαφές με ανθρώπους από τη Σάμο όπου, συγκεκριμένα στο Καρλόβασι, βρίσκεται έτοιμο προς παράδοση ένα κολυμβητήριο. Στόχος δικός μου και της Ομοσπονδίας είναι όταν παραδοθεί το κολυμβητήριο αυτό να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε κι εκεί σπουδαίους αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος