ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Στ. Παπαρούνας

Εύχομαι να περάσω στους Ολυμπιακούς με στόχο τον ημιτελικό

  06.03.2012 11:45       1182

Αναλυτικός ήταν ο Στέφανος Παπαρούνας, εν όψει της ενδεχόμενης πρόκρισής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού, αλλά και την υπάρχουσα κατάσταση που ισχύει στον χώρο. Ο Έλληνας καταδύτης, είναι αρκετά αισιόδοξος για την συνέχεια, αφού ευελπιστεί πως θα βρίσκεται στην Ολυμπιάδα, θέτοντας μάλιστα ως στόχο τον ημιτελικό, έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού του ακόμη και τον τελικό.

Εντούτοις, σε μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων, τόνισε πως μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, είναι οι Κινέζοι και οι Ρώσοι. Αναλυτικότερα:

«Θεωρώ πως κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς. Δεν μπορώ όμως να το πω με σιγουριά, αφού το σύστημα της FINA (παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης) είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Οι άνθρωποί της, έχουν φτιάξει αυτό το σύστημα γιατί θεωρούν ότι έτσι κάνουν το άθλημα καλύτερο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικό είναι πως κάποιες χώρες μπορούν ακόμη και να κλέψουν μια θέση από μια άλλη χώρα, δηλώνοντας τέσσερις αθλητές, χρησιμοποιώντας στην ουσία μόνο δύο».

Για τις προσδοκίες του εφόσον προκριθεί: «Μεγάλο μου όνειρο, είναι φυσικά να φτάσω στον τελικό, και να κατακτήσω επίσης ένα μετάλλιο. Από την άλλη, βλέποντας τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, θέλω πρώτον να περάσω και μετέπειτα να φτάσω στην 18άδα, δηλαδή στον ημιτελικό. Από ‘κει και έπειτα, η ψυχολογία μου ενδέχεται να με φτάσει ακόμη και στην 12άδα του τελικού.  Για τον προπονητή μου (σ.σ Πέτρος Φυρίγος) είναι εξωπραγματικό να μην είμαι στους Ολυμπιακούς. Αλλά δεν μπορώ να κάνω όνειρα, όταν έχω την ΦΙΝΑ να μου λέει στην ουσία, θα σε πάρουμε στην Ολυμπιάδα μόνο εάν σε χρειαστούμε. Ρεαλιστικά θεωρώ μεγάλα φαβορί για το χρυσό τους Ρώσους και τους Κινέζους».

Τέλος, για τα προβλήματα στον χώρο: «Η προσπάθειά μας, όλων των αθλητών, γίνεται πολύ δύσκολη όταν δεν έχεις κάποιον για να σε στηρίζει από δίπλα. Η Πολιτεία έχει αφήσει τα πράγματα στην μοίρα τους, με μόνο τρία κολυμβητήρια να λειτουργούν κατάλληλα για καταδύσεις. Έχω φτάσει ακόμη και σε σημείο να θέλω να αλλάξω υπηκοότητα, και να πάρω την Κυπρικαή. Έτσι, ίσως μπορέσω να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, όσο δύσκολο και αν φαίνεται από όλες τις πλευρές. Δυστυχώς έχουν αλλάξει οι κανονισμοί πάνω σε αυτόν τον τομέα. Πάντως αν μου ήταν εύκολο, θα το έκανα 100%».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος