ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Έβδομος στα 10χλμ ο Άλκης Κυνηγάκης

  12.06.2024 15:00       1023

Σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική κούρσα που έγινε στο μεγαλύτερο μέρος της κάτω από βροχή, ο Άλκης Κυνηγάκης με χρόνο 1:49.46.2 τερμάτισε στην 7η θέση στα 10χλμ ανοικτής κολύμβησης (open water) στο 37ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βελιγράδι.

Στη πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών, ο Γιάννης Σκαρής πήρε την 25η θέση με χρόνο 1:58.25.2.

Στο ποταμό Σάβα πρωταγωνίστησε για μια ακόμα φορά σε ένα σπουδαίο αγώνα ο περίφημος Ιταλός Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι. Νικητής για έκτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!  Πήρε τα ηνία από το 5ο χιλιόμετρο και τα κράτησε μέχρι το τέλος. Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι το 9ο χλμ υπήρχαν αρκετοί…επίδοξοι διεκδικητές αλλά χωρίς να το πολυκαταλάβουν βρέθηκαν σε απόσταση από τον Ιταλό που ακολούθησε μια δική του πορεία μέσα στη θάλασσα, μακριά από το γκρουπ και εν τέλει δικαιώθηκε καθώς τερμάτισε άνετα, 21 ολόκληρα δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, τον Γάλλο Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ (δεύτερος και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα) και τον τρίτο, Ούγγρο Νταβίντ Μπέλτεχεμ (μέχρι τώρα είχε κατακτήσει δυο μετάλλια στο ομαδικό)..

Ο Κυνηγάκης το πάλεψε πάρα πολύ, όπως κάνει πάντα, μέχρι το τέλος. Ήταν μέχρι τα 5χλμ σταθερά στη πρώτη πεντάδα, αλλά και όταν οπισθοχώρησε, έδειξε πως έχει δυνάμεις…Στα 7.200μ ήταν στην 7η θέση. Ο Παλτρινιέρι πέρασε πρώτος στα 8,3 χλμ., με τον Κυνηγάκη να βρίσκεται στην 9η θέση, σε απόσταση 4,1 δευτερολέπτων, τη στιγμή που σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κούρσα μπήκαν τόσο ο Ιταλός, Ντάριο Βεράνι, όσο και ο Γάλλος, Σάσα Βελί.

Στα 9.000μ ο Κυνηγάκης με αντεπίθεση ανέβηκε στη 5η θέση, μόλις 3,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον προπορευόμενο Ολιβιέ. Ο 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021, τα έδωσε όλα μέχρι το τέλος, «φλέρταρε» με το μετάλλιο, και εν τέλει τερμάτισε στην 7η θέση που είναι η καλύτερη που έχει καταλάβει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το 2021, πάντα στα 10χλμ, τερμάτισε στη 14η  θέση και το 2022 στην 8η θέση.

Τόσο αυτός όσο και Σκαρής, θα αγωνισθούν αύριο (13/6, 10:00, ERTSports 2) και στον αγώνα των 5χλμ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος