ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΠΕΝ

Εξαιρετικές επιδόσεις, Ρεκόρ και Όρια

  21.02.2014 19:42       1349

Φώτο: Ο Στέφανος Δημητριάδης

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με πολλά αξιοσημείωτα γεγονότα ήταν η πρώτη ημέρα των Χειμερινών Αγώνων ΟΠΕΝ οι οποίοι και διεξάγονται στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου.  Ο Στέφανος Δημητριάδης (Ολυμπιακός) έγινε ο πρώτος κολυμβητής μας που πετυχαίνει όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στο Βερολίνο (18-24 Αυγούστου) στα 200μ πεταλούδα με επίδοση 1.58.43. Ο 25χρονος πρωταθλητής μας ,σε δηλώσεις του στην ΚΟΕ επισήμανε : Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την επίδοση μου, καθώς προηγήθηκε σκληρή δουλειά με τον προπονητή μου. Η προετοιμασία μου γινόταν σε αρκετά σκληρούς ρυθμούς και δεν ήταν πάντα εύκολα καθώς από Σεπτέμβρη προσπαθώ να συνδυάσω σπουδές, πρακτική και προπονήσεις. Το θετικό είναι ότι τώρα που καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας , έχουν ελαττωθεί οι υπόλοιπες υποχρεώσεις έτσι ώστε να συνεχίσω απερίσπαστος την προετοιμασία μου για το Βερολίνο. Θέλω να ευχαριστήσω το κολυμβητήριο της Καλλιθέας που με φιλοξενεί και έτσι δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση. Επόμενος στόχος για μένα είναι η βελτίωση των χρόνων μου στο Βερολίνο, στις κούρσες όπου θα συμμετάσχω».

Φώτο: Ο Απόστολος Χρήστου


Φώτο: Ο Φώτης Μυλωνάς

Όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των «μικρών» στην Ουτρέχτη (εφήβων/νεανίδων, 9-13 Ιουλίου), πέτυχαν εκ νέου ο Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός) και ο Φώτης Μυλωνάς (Άρης Θεσσαλονίκης). Ο Φώτης Μυλωνάς στα 50μ ελεύθερο, τόσο στους πρωϊνούς προκριματικούς (23.27) όσο και το απόγευμα στον τελικό (23.10), μετά το 23.32 της περασμένης εβδομάδας στην Καβάλα. Ο νεαρός κολυμβητής του Άρη δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεχή βελτίωση των χρόνων του: « Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη. Με συνεχή δουλειά καταφέραμε να βελτιώσουμε τους χρόνους για το όριο. Παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με αλλαγές ακόμα και στα κολυμβητήρια αλλά και στις ώρες προπόνησης, όλα ευτυχώς κύλησαν ομαλά και τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές μου ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις που υπήρξαν. Επόμενος στόχος μου είναι το όριο στα 100μ ελεύθερο.

Φώτο: Η Νικολέτα Παυλοπύλου

Πανελλήνιο ρεκόρ σημειώθηκε από τη Νικολέτα Παυλοπούλου στους πρωϊνούς προκριματικούς των Παγκορασίδων Β΄ με 34.05 στα 50μ πρόσθιο. Η 13χρονη κολυμβήτρια του Ωκεανού, μετά και τη νέα επιτυχία της, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το Ρεκόρ που πέτυχα καθώς είχα προσπαθήσει πολύ σκληρά για την επίδοση αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου αλλά και την οικογένεια μου που με στήριξαν σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχω διαλέξει. Στόχος για μένα τώρα είναι το Ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρα πεταλούδα, αλλά θέλω να πάμε εξίσου καλά στο αγώνισμα της σκυτάλης  με την  ομάδα μου τον Ωκεανό».

Φώτο: Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επιτυχημένης πρώτης ημέρας των Χειμερινών Αγώνων ΟΠΕΝ, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, που βρέθηκε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» για να παρακολουθήσει τους αγώνες σχολίασε: «Παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε καταφέραμε να διεξάγουμε το πρωτάθλημα. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και σκληρός συναγωνισμός ανάμεσα στους αθλητές. Παρά τα γενικότερα προβλήματα και τα κλειστά κολυμβητήρια, τα παιδιά κάνουν πολύ καλούς χρόνους γι’ αυτή την εποχή. ‘Ηδη έχουμε πιάσει δύο όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ευελπιστώ οι καλές επιδόσεις να συνεχιστούν και τις δύο επόμενες μέρες». Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δε παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύ σημαντική διεξαγωγή των Σχολικών Αγώνων, με κοινή πρωτοβουλία της ΚΟΕ και του Υπουργείου Παιδείας: « Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Η Κολύμβηση στην Ελλάδα αντέχει, ζει και χαρίζει σημαντικές διακρίσεις. Η πρωτοβουλία που πήραμε για την παράλληλη διεξαγωγή των σχολικών αγώνων, ύστερα από 4 χρόνια, βρήκε πρόσφορο έδαφος από το Υπουργείο και τον κ. Ανδριανό. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η ΚΟΕ φιλοξενεί και δύο σειρές για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Στεκόμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος