ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΡΙΕΚΑ

Εξαιρετική εμφάνιση και 5η θέση για την Ιωάννα Στέλλα Καρακώστα στο φινάλε των αγώνων

  24.08.2023 21:04       2943

Πολύ καλή εμφάνιση και 5η θέση για την Ιωάννα Στέλλα Καρακώστα στον αποψινό (24/8) Τελικό των Σταθερών Β’ Κατηγορίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων / Νεανίδων που ολοκληρώθηκε στην Ριέκα.

Η νεαρή μας πρωταθλήτρια, με τους 275,95 βαθμούς που συγκέντρωσε, βρέθηκε μόλις για λιγότερο από 13 βαθμούς πίσω από την 3η Σοφία Βιστάφκινα (288,00), ενώ στον πρωινό προκριματικό ήταν 12η με 258,00 βαθμούς.

Για την Ελλάδα, ο Τελικός αυτός, ήταν ο 3ος σε ισάριθμα αγωνίσματα που «έπεσαν» οι δύο αθλήτριες μας (Σταυρούλα Χαλέμου η δεύτερη) που μετείχαν της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι, τα δύο κορίτσια που μετείχαν στα Σταθερά συγχρονισμένων, κατέλαβαν την 5η θέση, ενώ η Σταυρούλα Χαλέμου ήταν 7η στα Σταθερά Α’ Κατηγορίας.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος αποτιμώντας την ελληνική συμμετοχή, εξέφρασε αφενός την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των δύο κοριτσιών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τις παρατηρήσεις του για το άθλημα των Καταδύσεων στη χώρα μας.

«Τα δύο κορίτσια πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση. Με τη συμμετοχή τους και στους 3 Τελικούς των αγωνισμάτων που μετείχαν, άφησαν το δυνατό στίγμα για το μέλλον τους και τις ελπίδες για σημαντική ενίσχυση και προβολή του αθλήματος στο μέλλον.

Μας γέμισαν υπερηφάνεια, ελπίδες  και προσδοκίες για την ανάγκη εγρήγορσης, αφύπνισης και στήριξης από την Πολιτεία, για τη σωστή προετοιμασία, με την κατάλληλη φροντίδα  που χρειάζονται αυτές οι ηλικίες για να μας δώσουν αποτελέσματα στο μέλλον σε μεγαλύτερες Κατηγορίες και Παγκόσμιες διοργανώσεις.

Τα κορίτσια μας έκαναν την υπέρβαση  καθώς δεν είχαν να προπονηθούν σε εξωτερική πισίνα ώστε να εξοικειωθούν  με το εξωτερικό περιβάλλον της πισίνα όπου έγιναν οι αγώνες στη Ριέκα.

Μάλιστα, φτάνοντας στην Ριέκα, μετά από «υπερατλαντικό» αεροπορικό ταξίδι 12 ωρών και στη συνέχεια οδικώς, καταναλώνοντας τόσο χρόνο, χωρίς λόγο, παραμονή έναρξης των αγώνων.

Συγχαρητήρια λοιπόν στα δύο κορίτσια, για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά, με δύσκολες συνθήκες και ελλείψεις σε υποδομές για τη σωστή τους προετοιμασία.

Αφιερώνουμε την προσπάθεια τους, εδώ στη Ριέκα, σε όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολες ώρες, με αρκετές απώλειες και οδύνη λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ