ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών

Έχασαν το κρίσιμο παιχνίδι οι Νέοι, 4-2 οι Σλοβάκοι

  05.09.2012 18:58       1009

Η Εθνική Νέων Ανδρών δεν επιβεβαίωσε τους θετικούς οιωνούς που προμήνυε το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς, αφού γνώρισε την ήττα από την Σλοβακία, με σκορ 4-2, και έτσι έμεινε εκτός της οκτάδας, που ήταν και ο αρχικός της στόχος.

Έτσι υποχρεώνεται αύριο να παίξει κόντρα στην Λευκορωσία (12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος) για μία θέση στις 9-16. Αρχικός στόχος, όπως κατ’ επανάληψη είχε δηλώσει ο προπονητής Περικλής Δαμάσκος, ήταν η παρουσία στην 8άδα, όπως αναφέρεται και πιο πάνω.

Η Εθνική, όπως μαρτυράει και το σκορ, πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Όπως τόνισε ο Περικλής Δαμάσκος «Ήμασταν ακούνητοι και αμίλητοι». Τα γκολ της ομάδας σημειώθηκαν από την περιφέρεια και στην κόντρα, χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις τέσσερις ευκαιρίες που τις δόθηκαν στον παίκτη παραπάνω.

Τα γκολ της Εθνικής πέτυχαν οι Χατζηγούλας (1) και Χρυσοσπάθης (1).

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 1-2, 1-2, 0-0

Περικλής Δαμάσκος: «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά εκφράζουμε διαπιστώσεις. Είχαμε έλλειψη συνοχής λόγω του λίγου χρόνου προετοιμασίας. Δεν μπορέσαμε να έχουμε ικανοποιητική λειτουργία στο σημερινό παιχνίδι. Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, και όσο περνούσαν τα λεπτά και δεν βρίσκαμε δίχτυα το άγχος και ο εκνευρισμός διακατείχαν τους παίκτες μας. Δημιουργήσαμε φάσεις χωρίς να πετύχουμε γκολ, με αποτέλεσμα να χάσουμε την συγκέντρωσή μας. Είμαι στεναχωρημένος με την έκβαση του αποτελέσματος και για την αποτυχία του στόχου μας να μπούμε στην οκτάδα. Όμως, ακόμη και μέσα από αποτυχίες, μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστούμε τα αποτελέσματα που θα βγάλουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος