ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Έχασε την τελευταία του μάχη ο Γιάννης Σουμελίδης

  25.02.2012 14:15       2173

Έναν άνθρωπο που, από τα παιδικά του χρόνια, συνέδεσε το όνομα του με τον αθλητισμό και την υδατοσφαίριση ειδικότερα, με περισσή προσφορά στο χώρο,  έχασε σήμερα τα ξημερώματα η οικογένεια των αθλημάτων της πισίνας.

Ο Γιάννης Σουμελίδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών τα ξημερώματα στη γενέτειρα του Θεσσαλονίκη, μετά από μάχη με την ανίατη ασθένεια τα τελευταία χρόνια.

Αθλητής, διεθνής διαιτητής με συμμετοχές σε κορυφαίες διοργανώσεις, παράγων της ελληνικής διαιτησίας μετέπειτα, μέχρι και την τελευταία του πνοή μαχόμενος ως Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΚΟΕ.

«Η απώλεια είναι μεγάλη. Υπήρξε ένας άνθρωπος που, από την μικρή του ηλικία ως αθλητής αρχικά, αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό και την υδατοσφαίριση. Συνδεδεμένος με το χώρο μας με μια μοναδική σχέση, τον αγάπησε και τον λάτρεψε μέχρι τα τελευταία του.

Όνομα ανεξίτηλο, με οικογενειακή παράδοση προσφοράς στα αθλήματα μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, το φίλο και συνεργάτη μας, τον εραστή της υδατοσφαίρισης», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφορικά με την απώλεια του Γιάννη Σουμελίδη.

«Ότι και να πούμε για τον Γιάννη, είναι λίγο. Όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στο άθλημα, από διάφορες θέσεις και με διάφορες ιδιότητες. Η προσφορά του ήταν σημαντική», είπε από την πλευρά του ο Χρήστος Τσαρουχάς Πρόεδρος του ΣΕΔΥ.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου (15.00).