ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ Θηβαίου

Έχει πολλές δυνατότητες η Ευαγγελία

  16.09.2012 12:54       865

Η πέμπτη θέση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, μόνο δυσαρεστημένη δεν θα μπορούσε να αφήσει την προπονήτριά της, Μαρία Θηβαίου.

Η Ελληνίδα προπονήτρια σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην θέση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Σόλο, αλλά και στην κατάσταση που ενδεχομένως να στέρησε μία καλύτερη θέση σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Για την πέμπτη θέση της Ελληνίδας αθλήτριας: «Αν τα πράγματα στις Φιγούρες ήταν λίγο διαφορετικά, η τελική κατάταξη θα ήταν μορφοποιημένη προς το καλύτερο για εμάς. Όμως, η πέμπτη θέση στον κόσμο δεν είναι καθόλου άσχημη για μια αθλήτρια. Η Ευαγγελία είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια και έχει όλες τις δυνατότητες για καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Η θέση της δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά φέτος δώσαμε περισσότερη βαρύτητα στους Ολυμπιακούς, σε σύγκριση με το Παγκόσμιο, γιατί έτσι έπρεπε να είναι οι προτεραιότητές της».

Για τις ιδιαιτερότητες που ίσως κράτησαν την Πλατανιώτη σε μικρότερη θέση, τόνισε: «Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως η Ευαγγελία αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι τελείωσαν αργά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει την προετοιμασία με την ομάδα πιο μετά, καθώς έπρεπε να ξεκουραστεί. Αλλά δεν είναι μόνο η κούραση που έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς η Ευαγγελία από το πρόγραμμα που είχε στους Ολυμπιακούς, έπρεπε να μάθει καινούργιο Σόλο, το οποίο το φτιάξαμε μέσα σε 2-3 ημέρες, έπρεπε να μάθει γρήγορα το Ομαδικό, αλλά και να έχει μια διαφορετική παρτενέρ στο Ντουέτο, το οποίο σημαίνει διαφορετική ψυχολογία και διαφορετικό συναίσθημα στο πως νιώθει η μία την άλλη. Εφόσον δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε διαφορετικές αθλήτριες σε κάθε κατηγορία, έχουμε κάποιες αθλήτριες που είναι πολύ καλές και τις χρησιμοποιούμε σε όλες της κατηγορίες. Αυτό τους δίνει το προβάδισμα ότι αποκτούν πολλές εμπειρίες, αλλά από την άλλη δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ολοκληρωμένες προετοιμασίες».

Στην φωτογραφία η Μαρία Θηβαίου με την Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος