ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΠΕΝ / ΟΑΚΑ

Έξι ακόμα όρια στο ΟΑΚΑ στη δεύτερη ημέρα

  15.02.2020 19:55       2621

Η δεύτερη ημέρα των Χειμερινών Αγώνων Κολύμβησης στην ΟΠΕΝ κατηγορία ολοκληρώθηκε το Σάββατο (15/2), στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με τους αθλητές να πετυχαίνουν έξι όρια για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Στα 200μ ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου του Ολυμπιακού έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών με 1:58.08, ενώ στα 800μ ελεύθερο, ο Αλέξανδρος Κάχρης του ΝΟ Χανίων έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, με επίδοση 8:02.92. Το όριο για την ίδια διοργάνωση πέτυχε και η Γεωργία Δαμασιώτη του Ωκεανού, στα 50μ πεταλούδα με 27.23.

Στα 400μ Μικτής Ατομικής, τρεις αθλητές πήραν το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Αμπερντίν. Ο Δανιήλ Γκιουρτζίδης του Εθνικού Πειραιά το κατάφερε με 4:24.32, ο Παναγιώτης Βλαχογιαννάκος του Εθνικού Πειραιά με 4:25.29 και ο Βασίλης Σοφικίτης του Πανιώνιου με 4:25.73.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ και υπεύθυνος στο άθλημα της Κολύμβησης, Δημήτρης Σαρακατσάνης δήλωσε τα κάτωθι: "Έχουν γίνει κάποιες πολύ καλές επιδόσεις και περιμένουμε ακόμα καλύτερες. Θεωρώ ότι θα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με 10 άτομα. Εκεί θα προκριθούμε σε τελικούς και είμαι αισιόδοξος για ένα, ακόμα και για δύο μετάλλια, με τον Παπαστάμο και τον Γκολομέεβ να δείχνουν τη δυναμική τους συνεχώς. Οι αγώνες σήμερα έγιναν με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Αυτό που ζητάμε από την πολιτεία είναι βοήθεια με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, που είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό πρόβλημα".

Ο Γενικός Γραμαμτέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, βρέθηκε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αναφέροντας τα εξής: "Θυμήθηκα σήμερα τα πρώτα μου βήματα, σαν κολυμβητής και εγώ όταν ήμουν μικρός. Κάποια παιδιά διεκδικούν τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και δείχνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι κοντά σε όλα τα αθλήματα. Ξέρουμε ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία χρειάζεται χώρους για τα παιδιά και για τα Εθνικά συγκροτήματα. Παλιά είχαμε το Ζάππειο και στη συνέχεια τον Άγιο Κοσμά. Θα κάνουμε μία προσπάθεια, περιμένουμε από τον ΟΑΕΔ να μας παραδωθεί το Ολυμπιακό χωριό. Πάντα στο μυαλό μας υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά, ώστε να μπορέσουν οι Εθνικές ομάδες να έχουν χώρο και εκεί. Υπάρχει καλή διάθεση και είναι κάτι που είναι καλό τόσο για τις ομάδες, όσο και για τις ίδιες τις εγκαταστάσεις".

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Κραουνάκης, ανέφερε: "Είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις των παιδιών, αν και περίμενα ένα ακόμα όριο για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάποια λάθη στην τακτική στέρησαν τα όρια από τους αθλητές για περισσότερα, αλλά θεωρώ ότι μπορούν να το πετύχουν στο άμεσο μέλλον".

Με τη σειρά του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Βούλτσος είπε: "Έχουμε δει πολλά όρια αυτές τις δυο ημέρες, είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερα όρια, τόσο αύριο, όσο και στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι στην Ολυμπιάδα θα πάμε με περισσότερους αθλητές και ευελπιστώ σε ένα μετάλλιο. Είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.