ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΚΛΑΪΠΕΔΑ

Έξι ακόμη μετάλλια (1-4-1) στους τελικούς της δεύτερης ημέρας (pics)

  28.06.2024 20:11       755

Συνέχισε και στη δεύτερη ημέρα των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Νέων - Νεανίδων, στην Κλαϊπέδα της Λιθουανίας, την εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων, η ελληνική αποστολή.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν έξι ακόμη μετάλλια, το βράδυ της Παρασκευής (28/6), από τα οποία το ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο. Αναλυτικά:

Ολόχρυση είναι η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ επιφάνεια Νέων με τους Άγγελο Ρόκκο, Ραφαήλ Κόκκινο, Αλέξανδρο Πιττή, Αθανάσιο Μιχαηλιδη, με χρόνο 5:56.88. Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στο πιο ψηλό σκαλί το βάθρου, θα γίνει αύριο, λόγω ενστάσεων για τις υπόλοιπες θέσεις.

Η ομάδα μας 4Χ200μ επιφάνεια Νεανίδων, εξάλλου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 6:19.89. Την αποτελούσαν οι Ελένη Καλφίδου, Κλεάνθη Ηλιάκη, Μαρία Ηλιάκη, Ιφιγένεια Τελιούση.

Στα 50 διπλά πέδιλα Νέων ο Ευάγγελος Σανίδας κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο με 19.97. Στο ίδιο αγώνισμα ο Άγγελος Ρόκκος αναδείχθηκε 6ος με 20.41. 

Ο Βασίλης Γιαννιτσάκης, στα 400μ διπλά πέδιλα Νέων, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με αργυρό μετάλλιο, κάνοντας χρόνο 3:33.50. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ευάγγελος Σανίδας 8ος με 3.49.06
 
Στα 100μ υποβρύχιο Νέων, ο Αθανάσιος Μιχαηλίδης κέρδισε ασημένιο μετάλλιο με 35.40. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αλέξανδρος Πιττής 5ος με 36.07.
 
Χάλκινο μετάλλιο στα 50μ διπλά πέδιλα Νεανίδων κατέκτησε η Λυδία Παντελόγλου με 22.16. Στο ίδιο αγώνισμα η Αμαλία Παπάζογλου ήταν 4η με 22.23.
 
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ευάγγελος Σανίδας: «Χαίρομαι πολύ για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπεύθυνους της Εθνικής ομάδας που μου έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχω στην αποστολή αυτή. Ευχαριστώ την ομάδα μου και τον προπονητή μου, αλλά και τους φίλους μου και την οικογένεια μου, που με έχουν στηρίξει σημαντικά στη προσπάθεια μου».
 
Αθανάσιος Μιχαηλίδης: «Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα καθώς ανέβηκα για δεύτερη φορά στο βάθρο κατακτώντας τη δεύτερη θέση και για πρώτη φορά σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα την πρωτιά στη σκυτάλη. Θα ήθελα να ευχαριστησω τους προπονητές μου, τους συναθλητές μου γι αυτό το επίτευγμα, μα κυρίως τους γονείς μου που είναι εκει πάντοτε δίπλα μου».

Βασίλης Γιαννιτσάκης: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική ομάδα, τους προπονητές μου αλλά και τους γονείς μου».

Λυδία Παντελόγλου: «Μετά από μια απαιτητική και πιεστική χρόνια νιώθω πολύ χαρούμενη που κατάφερα να αποδώσω όσο καλύτερα μπορούσα στην πρώτη μου κούρσα των αγώνων και να προσθέσω ακόμα ένα μετάλλιο στη συλλογή της ελληνικής ομάδας. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μου Γ. Καλαϊτζογλίδη, που με σκληρή δουλειά και υπομονή είναι δίπλα μου σε όλο αυτό το ταξίδι, στην οικογένειά μου που με στηρίζει και πιστεύει στις δυνάμεις μου, καθώς και στους συναθλητές μου και την ομάδα μου. Επόμενος στόχος η επίτευξη καλών χρόνων στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε και να απολαύσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία».
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής