ΤΕΧΝΙΚΗ / 27ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Έξι εκπρόσωποι της Ελλάδας πέρασαν σε τελικούς, στην τρίτη μέρα των αγώνων και... "μυρίζει" νέα μετάλλια

  29.06.2019 12:00       1259

Συνεχίζουν απτόητοι τις πολύ καλές εμφανίσεις οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών - Γυναικών, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων. Έτσι, και στους πρωϊνούς προκριματικούς της τρίτης ημέρας, Σάββατο (29/6), πέτυχαν έξι προκρίσεις σε τέσσερις (δύο με διπλή εκπροσώπηση) από τους απογευματινούς τελικούς. Αναλυτικά:

Στα 50 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, ο Χρήστος Μπόνιας προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών (18.94) και ο Στέφανος Αντωνιάδης με την τρίτη (19.21), κάτι που σημαίνει ότι έχουν πολλές πιθανότητες για μετάλλια.

Πρόκριση στον τελικό και για τον Αναστάσιο Μυλωνάκη, στα 50 μ. επιφάνεια, με το δεύτερο καλύτερο χρόνο (15.86) και επίσης φλερτάρει με το βάθρο. Στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος πέρασε και ο Λουκάς Καρετζόπουλος με την 8η θέση των προκριματικών και χρόνο 16.23.

Η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200 επιφάνεια Ανδρών πήρε την πρόκριση στον απογευματινό τελικό με 4η θέση στα προκριματικά και χρόνο 5.44.92. Την ομάδα αποτελούν οι Βασίλης Κολιπέτρης, Θωμάς Νταφόπουλος, Νεκτάριος Τσιλικοχρύσος, Σταύρος Κουρλάκης.

Στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Γυναικών, εξάλλου, προκρίθηκε η Βασιλεία Τσιγκόια, ως 8η από τον προκριματικό με 18.72.

Απευθείας στις γρήγορες σειρές των 400 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών θα αγωνιστούν, εξάλλου, το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης και Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, ενώ στον τελικό των 4Χ200 επιφάνεια θα κολυμπήσει απευθείας η τετράδα της Εθνικής Γυναικών, καθώς δεν υπήρξε προκριματικός. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε συνολικά εννέα ελληνικές συμμετοχές το απόγευμα.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα των αγώνων ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής