ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ/ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Έξι προκρίσεις σε τελικούς και ελπίδες για μετάλλια

  07.07.2017 14:26       944

Ακόμη έξι προκρίσεις σε τελικούς για τους Έλληνες πρωταθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών που διεξάγεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, περιελάμβανε η προτελευταία ημέρα (τελευταία σε πισίνα, ακολουθεί αύριο το OPEN WATER) των αγώνων.

 

Οι τέσσερις από αυτές, δύο στους άνδρες και δύο στις γυναίκες, ήταν στα 50μ. Άπνοια. Η Σοφία Κτενά, μάλιστα, κάτοχος του ευρωπαϊκού ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα πέρασε με την καλύτερη επίδοση των προκριματικών 16.89, όσο ακριβώς και η Ρωσίδα Αλεξάντρα Σκουρλάτοβα. Με την 5η καλύτερη επίδοση πέρασε στον τελικό η Βασιλεία Τσιγκόια, που έκανε χρόνο 17.22.

 

Στους άνδρες, ο Λουκάς Καρετζόπουλος έκανε την 3η καλύτερη επίδοση με 14.63, ενώ ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν ήταν 5ος με 14.75. Στα συγκεκριμένα αγωνίσματα οι διαφορές είναι πολύ μικρές και όλοι οι αθλητές μας έχουν αποδείξει πως μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλια στους απογευματινούς τελικούς.

 

Οι τελευταίες δύο προκρίσεις σε τελικούς ήρθαν στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. Επιφάνεια Ανδρών και Γυναικών. Η σκυτάλη των ανδρών αποτελούμενη από τους Ουίλιαμ Μπάλντουιν, Ιωάννη Πιπίνια, Λουκά Καρετζόπουλο και Ανάργυρο Βασιλόπουλο πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση με 2:23.02 πίσω μόνο από τη Ρωσία και τη Γερμανία. Από την πλευρά της η σκυτάλη των γυναικών, αποτελούμενη από τις Ειρήνη Δεληγιάννη, Βασιλεία Τσιγκόια, Ιωάννα Παναγιωτίδου και Σοφία Κτενά, ήταν 4η με 2:47.24.

 

Τέλος, στα 800μ. Επιφάνεια και στις αργές σειρές, είχαμε δύο ελληνικές συμμετοχές. Στους άνδρες ο Σταύρος Κουρλάκης ήταν 1ος με 6:31.91 και θα περιμένει να μάθει την τελική του κατάταξη το απόγευμα, όπως και η Στέλλα Κωνσταντινίδου που ήταν 5η με 7:25.12.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ