ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ/ ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Έξι τελικοί το απόγευμα, ελπίδες για όρια

  07.03.2015 14:19       653

ΦΩΤΟ: Ως πρώτος προκρίθηκε ο Γιάννης Καρπουζλής στον τελικό των 50μ πρόσθιο, με χρόνο 27.95

Eξαιρετικά αποτελέσματα για τους κολυμβητές μας επεφύλαξαν οι πρωινοί προκριματικοί της δεύτερης ημέρας του «4ου διεθνούς μίτινγκ Μεσογείου» που διεξάγεται στη Μασσαλία της Γαλλίας. Οι έξι ελληνικές συμμετοχές απέφεραν τέσσερις συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς και δύο σε μικρούς.

Η αρχή έγινε με το Στέφανο Δημητριάδη στα 100μ πεταλούδα, που κατετάγη 3ος  με επίδοση 53.51 και θα βρεθεί στον απογευματινό τελικό του αγωνίσματος. Σημειώνεται ότι η επίδοση του αυτή αποτελεί όριο Β’ για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο (54.19), το οποίο του δίνει το δικαίωμα να βρεθεί στην Ολυμπιάδα και σε αυτό το αγώνισμα, αν δεν υπάρξει άλλος Έλληνας κολυμβητής να κολυμπήσει σε αυτό το χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει αμφότεροι να πιάσουν το όριο Α΄, που είναι 52.36. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Χρήστος Κατραντζής  ήταν 12ος με 54.88 και θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό.  Το όριο για το Παγκόσμιο του Καζάν είναι 52.52.

Νόρα Δράκου και Θεοδώρα Γιαρένη αγωνίστηκαν στα 50μ ελεύθερο, με την πρώτη να προκρίνεται ως 4η στον τελικό του απογεύματος, κολυμπώντας σε χρόνο 25.44, ενώ η Γιαρένη θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό, όντας 13η με επίδοση 26.06. Αμφότερες οι ελληνίδες κολυμβήτριες έπιασαν το όριο Β΄για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο (26.17), επομένως θα πρέπει να πιάσουν το όριο Α’ (25.28). Το όριο γα το Παγκόσμιο του Καζάν είναι 25.23.

Πρώτος ήταν ο Γιάννης Καρπουζλής στον προκριματικό των 50μ πρόσθιο με επίδοση 27.95. Ο ίδιος θα συμμετάσχει στον απογευματινό τελικό.

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης  ήταν 5ος με 22.53 στα 50μ ελεύθερο και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του απογεύματος.  Είναι ο τρίτος, μετά τους Γκολομέεβ και Μυλωνά που πιάνει το όριο Β’ για τους Ολυμπιακούς, οπότε ο έλληνας κολυμβητής θα κυνηγήσει το 22.27 (όριο Α’) για την κορυφαία διοργάνωση του 2016, με το όριο για Καζάν να είναι 22.25.

Η αδιαθεσία που ένιωσε ο Παναγιώτης Χιώτης  δε του επέτρεψε να αγωνιστεί στα 200μ Μικτή ατομική, με αρκετούς αθλητές και άλλων αποστολών να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Η Νόρα Δράκου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την έως τώρα πορεία της στο κορυφαίο μίτινγκ, τονίζοντας: «Είμαι σε καλή κατάσταση. Μετά από απουσία 1,5 χρόνου έχω βρει τα πατήματα μου επιστρέφοντας και κάνω καλύτερες επιδόσεις  από όταν κολυμπούσα συνεχόμενα. Είμαι καλά και συνεχίζω για να φτάσω στο στόχο μου. Το χθεσινό αποτέλεσμα στα 50 μ ύπτιο (η ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το όριο για Καζάν για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου, με επίδοση 28.61) ήταν άτυχο, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να το πιάσω. Ευελπιστώ να κάνω μία γρήγορη κούρσα το απόγευμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιώργο Λεκάκη, αλλά και τους ανθρώπους στον Ωκεανό, την ομάδα μου που από την πρώτη στιγμή που αποτελώ μέρος της με έχουν αγκαλιάσει».

Ο συνοδός προπονητής της ελληνικής αποστολής  Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης τόνισε: «Τα αποτελέσματα των παιδιών είναι  πολύ καλά. Περιμένουμε στις απογευματινές κούρσες να πάμε ακόμα καλύτερα και μακάρι να πανηγυρίσουμε ανάλογες επιτυχίες όπως η χθεσινή (τη συμμετοχή του Στέφανου Δημητριάδη στους Ολυμπιακούς του Ρίο).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ