ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΝΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 1961 - 2021

Εξήντα χρόνια στις επάλξεις του Αθλητισμού και της Κοινωνίας

  17.09.2021 10:28       1541

Του ΦΩΝΤΑ ΧΗΤΑ

Από τους ιστορικότερους και πλέον δραστήριους συλλόγους της ελληνικής περιφέρειας, ο ΝΟ Αλιβερίου, συμπληρώνει φέτος (2021) 60 χρόνια από την ίδρυση του (1961) και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και να ατενίζει με μεγαλύτερη ακόμη αισιοδοξία το μέλλον του.

«…Ένας σύλλογος που έχει διδάξει όχι μόνο την κολύμβηση σε χιλιάδες παιδιά μιας ολόκληρης γενεάς στην πόλη του Αλιβερίου, αλλά έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα προς τον υπέροχο Υγρό Στίβο και έχει εισάγει την νεολαία σε μια υγιεινή δραστηριότητα.Με παλμό, αυταπάρνηση, στόχους και φιλότιμες προσπάθειες μετέδωσε σε τόσους νέους και νέες την αθλητική παιδεία ως τμήμα της κουλτούρας του Ελληνικού διαχρονικού Πολιτισμού μας…», αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων στο εισαγωγικό της ιστοσελίδας του συλλόγου της Εύβοιας.

Είναι ο σύλλογος που πρωταγωνιστεί σε σταθερή βάση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης για σωματεία Θάλασσας (που δεν διαθέτουν δηλαδή Κολυμβητήριο), με 17 τίτλους από το 2000 έως και φέτος (2021), ο σύλλογος που παρά τις ενέργειες, τις προσπάθειες, τους αγώνες και την διεκδίκηση, δεν έχει την δυνατότητα οι περίπου 150 ενεργοί αθλητές / τριες του, να αθλούνται σε κανονικές εγκαταστάσεις (πισίνα).

Εκεί, στην Ανθούπολη Μιλακίου, όπου και οι αθλητικές του εγκαταστάσεις στη θάλασσα, γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές αθλητών / τριών, του ΝΟ Αλιβερίου, που, «Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της κοινωνίας, ασκεί πέρα από την αθλητική και κοινωνική δράση, και προάγει μέσα από κάθε δραστηριότητα, υγιείς αξίες και το αθλητικό ιδεώδες. Η επιτυχία του Ν.Ο.ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ έγκειται στο ότι καταφέρνει αφενός να μαζεύει την νεολαία, βάζοντας την στην λογική της προσπάθειας και της άμιλλας, χωρίς αποκλεισμούς και στυγνό πρωταθλητισμό, αφετέρου καταφέρνει να παράγει αθλητές με αξιόλογες επιδόσεις», όπως τονίζεται στο ιστορικό του.

Ο ΝΟ Αλιβερίου, είναι χαρακτηριστικό ότι μετείχε στο 1ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Γυναικών στην Ελλάδα (το 1988), στον προκριματικό Όμιλο της Θεσσαλονίκης, ενώ αρκετές συμμετοχές έχει σε πρωταθλήματα υποδομής (Νέοι, Παίδες), αλλά και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Προκόπης Αλέξης: «Να γίνει πράξη η επιθυμία μας για Κολυμβητήριο»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ και παλιός αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου Προκόπης Αλέξης, στις δηλώσεις του με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του, επισημαίνει μεταξύ των άλλων την αναγκαιότητα Κολυμβητηρίου στην πόλη.

«Ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου είναι ένας σύλλογος με παράδοση στα αθλήματα του υγρού στίβου, ένα ζωντανό αθλητικό κύτταρο της περιοχής μας, που συνεχίζει τη δραστηριότητα του παρά τις δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει.

Ιδρύθηκε το 1961 και αρχές της δεκαετίας του ‘80 προσήλθα για να γραφτό στην δύναμη του ως κολυμβητής. Ποιος να φανταστεί τότε ότι ο Όμιλος μας θα ζήσει, παρά τις δύσκολες συνθήκες, για να γιορτάζει σήμερα τα 60 χρόνια ζωής και δράσης του και προσωπικά να τον εκπροσωπώ.

Το να εκπροσωπείς ένα αθλητικό όμιλο στον οποίο υπήρξες και αθλητής του, το θεωρώ υψίστη τιμή, που είναι ακόμη μεγαλύτερη, όταν τον εκπροσωπείς σύμφωνα με τις αρχές, τον σκοπό και τους στόχους της ιδέας του αθλητισμού.

Είμαστε ευτυχείς και τυχεροί γιατί ο ΝΟΑ απαρτίζεται από τόσο αξιόλογους ανθρώπους και τόσο ικανούς και φιλότιμους αθλητές τους οποίους και ευχαριστώ.

Με την συμπλήρωση 60 χρόνων λειτουργίας του συλλόγου, θέλω να ευχηθώ να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο η προσπάθεια όλων μας και είναι σίγουρο ότι οι νίκες των αθλητών μας, θα είναι όλο και πιο πολλές και πιο σημαντικές.

Ο σύλλογός μας είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί η σκληρή προετοιμασία που κάνουν οι αθλητές- και μάλιστα όχι κάτω από τις καταλληλότερες συνθήκες- είναι ισάξια με τη δύναμη και το σθένος που παίρνουν από τα μέλη του συλλόγου που λειτουργεί σαν μια δεμένη οικογένεια.

Εύχομαι πολύ γρήγορα η επιθυμία και η αναγκαιότητα για ένα κολυμβητήριο στην πόλη μας να πραγματοποιηθεί και το κράτος να καταλάβει ότι αθλητές με ψυχή, δύναμη και αξίες υπάρχουν και στην περιφέρεια».

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Χρόνους πολλούς και καλούς»

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, τονίζει: «Ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου, δεκαετίες τώρα, πρωταγωνιστεί αθλητικά και κοινωνικά, με τις πολύπλευρες δράσεις του, που τον καθιστούν  σηματωρό των υγιών ιδεών του Αθλητισμού.

Κουβαλάει μια ιστορία που από μόνη της μπορεί να καταστεί οδηγός της πορείας του προς το μέλλον που εύχομαι να είναι ακόμη καλύτερο, ώστε να εκπληρώσει έτσι τους στόχους και τις προοπτικές των ανθρώπων  που τον υπηρετούν.

Με τη συμπλήρωση φέτος των 60 χρόνων, από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου, ως Πρόεδρος της ΚΟΕ και εκ μέρους του Διοικητικού της Συμβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου για μακροημέρευση, χρόνους πολλούς και καλούς, με την ελπίδα ότι η προσμονή και το όνειρο των ανθρώπων του, για απόκτηση Κολυμβητηρίου στην πόλη του Αλιβερίου να γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα».

(Περισσότερα για τον ΝΟ Αλιβερίου και στο noa61.blogspot.com) 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ