ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Δημήτρης Σαρακατσάνης

«Έχουμε ακόμη σφυγμό»

  11.05.2015 16:37       1054

Τον απολογισμό του σπουδαίου κολυμβητικό μίτινγκ «Ακρόπολις» που ολοκληρώθηκε στον Άλιμο θέλησε να κάνει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Δημήτρης Σαρακατσάνης. Σε τρεις αγωνιστικές ημέρες ήρθαν πολύ σημαντικές επιτυχίες, με τους Βαζαίο και Σαμιλίδη να πιάνουν όρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, με το ίδιο να πράττουν τρεις νεαροί κολυμβητές για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων της Σιγκαπούρης. Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης σχολιάζοντας το σπουδαίο κολυμβητικό γεγονός τόνισε πως το «Ακρόπολις», για να συνεχίσει να υπάρχει χρειάζεται την αρωγή της ΚΟΕ, κάτι το οποίο θα γίνει στο άμεσο μέλλον:  «Η διοργάνωση έχει χάσει την παλιά της αίγλη, κάτι το οποίο οφείλεται σε οικονομικούς λόγους.  Επειδή για το συγκεκριμένο μίτινγκ, προσωπικά, έχω προσπαθήσει πολύ ώστε να έχει επιτυχία, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ξαναβρεθεί σε περίοπτη θέση. Στο μέλλον θα κοιτάξουμε να βρούμε χορηγούς ώστε η διοργάνωση να αποκτήσει το χαμένο της κύρος, με σημαντικό μείον και φέτος την έλλειψη ξένων αθλητών».

Απρόσμενα καλή χαρακτήρισε τη διοργάνωση, σε σχέση με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με τους Έλληνες αθλητές να κάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και να ανεβάζουν ρυθμούς ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων του καλοκαιριού, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία: «Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της διοργάνωσης, ήταν απρόσμενα καλή. Είχαμε την επίτευξη δύο ορίων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο από τον Σαμιλίδη και τον Βαζαίο και τρεις επιτεύξεις ορίων για το Παγκόσμιο Νέων της Σιγκαπούρης από την Μπάκα, τη Λεμπλ και τον Κυνηγάκη. Η συγκομιδή είναι πολύ καλή, αρχίζω να αισθάνομαι πιο αισιόδοξος από ότι στην αρχή της περιόδου. Έχουμε ακόμη σφυγμό και αυτό είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό. Ελπίζω, σύμφωνα και με τα οικονομικά δεδομένα, να συνεχιστούν στον ίδιο ρυθμό οι μεγάλες επιτυχίες που φέρνουν οι αθλητές μας».

Αναφερόμενος στις αποστολές που θα ταξιδέψουν στις μεγάλες διοργανώσεις που έπονται, ο Δημήτρης Σαρακατσάνης τόνισε: «Βλέπουμε μια συσπείρωση αθλητών, πολλές προκρίσεις τόσο για το Παγκόσμιο του Καζάν, όσο και για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι πολύ ευχάριστο και ευελπιστούμε ακόμα περισσότεροι αθλητές να κάνουν το βήμα για τη συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις των επόμενων μηνών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ