ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Γιάννης Ορφανίδης

«Έχουμε ανάγκη τέτοια μίτινγκ»

  05.11.2014 16:32       1319

Σημαντικές επιτυχίες για τους Έλληνες κολυμβητές περιλάμβανε το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης του Ζρένιανιν της Σερβίας (25αρα πισίνα) που ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Οι επτά αθλητές που αγωνίστηκαν με τα χρώματα της χώρα μας, εκτός από την κατάκτηση συνολικά 8 μεταλλίων και ενός Πανελλήνιου Ρεκόρ το οποίο και σημειώθηκε από την Κάτια Σαρακατσάνη, κολύμπησαν εξαιρετικά, δεδομένης της αρχής της αγωνιστικής περιόδου, σε μια διοργάνωση όπου έλαβαν μέρος πολλοί και σημαντικοί αθλητές.

Ο Γιάννης Ορφανίδης συνόδευσε την αποστολή, ως ομοσπονδιακός προπονητής. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ εξήρε την προσπάθεια των κολυμβητών μας και αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τη διοργάνωση: «Έγιναν πολύ δυνατοί αγώνες. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή από 12 χώρες και ανάμεσα στους αθλητές που συμμετείχαν, υπήρχαν Ολυμπιονίκες και άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Σε εμάς δόθηκε μια ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, αρχής γενομένης από αυτή την διοργάνωση. Έχουμε ανάγκη τέτοια μίτινγκ, μας βοηθούν ιδιαίτερα στην προετοιμασία μας. Στόχος μας ήταν να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση μας, κάτι το οποίο σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε. Τα παιδιά είναι εξελίξιμα και το καθένα δουλεύει πολύ σκληρά για να πετύχει τους στόχους του. Είχαμε καλές επιδόσεις, πολλά μετάλλια και πολλές δυνατότητες, ειδικά σε αυτό το σημείο της σεζόν στην αρχή της. Σαφώς στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα κολυμβητήρια, αλλά αν βρεθεί η κοινή συνισταμένη, η συναίνεση και η βοήθεια από όλους τους αρμόδιους, μπορούν να ξεπεραστούν. Εξάλλου έχουμε μάθει να επιβιώνουμε στα δύσκολα».

 Ο Παναγιώτης Χιώτης κατέκτησε συνολικά 3 μετάλλια, όντας εκ των πρωταγωνιστών της αποστολής. Ένα ασημένιο στα 200μ μικτή ατομική και δύο χάλκινα στα 200μ ύπτιο και  400μ μικτή ατομική. Ευχαριστημένος από τον εαυτό του, σχολίασε: «Βελτίωσα κάποιους χρόνους μου και έδειξα ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση. Ήθελα να δω που βρίσκομαι ενόψει και της ημερίδας του Χαλανδρίου, που μπορεί και να μου δώσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο της Ντόχα, που είναι και ο στόχος μου. Στη Σερβία οι συνθήκες ήταν άριστες και συμμετείχαν μεγάλοι αθλητές, οπότε για μένα ήταν μια καλή εμπειρία  η συμμετοχή μου και ο ισχυρός συναγωνισμός».

Από τη μεριά του ο Θανάσης Κυνηγάκης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ πεταλόύδα σημείωσε: «Ήταν σημαντικό για εμένα που βρέθηκα στη Σερβία και πήρα μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Θα μπορούσα να πάω και καλύτερα βέβαια. Στόχος για εμένα είναι να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για να βρίσκομαι στο Παγκόσμιο Νέων στη Σιγκαπούρη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ