ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Έχουμε δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης»

  26.09.2012 16:59       1380

Στην Πορτογαλία θα βρίσκεται από αύριο Πέμπτη 27/9 ελληνική αντιπροσωπεία της ΚΟΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, προκειμένου να παρευρεθεί στην ετήσια γενική συνέλευση της LEN, με σκοπό να καθοριστεί το πρόγραμμα της χρονιάς για το 2013.

Παράλληλα, το Σάββατο είναι προγραμματισμένες οι καθιερωμένες αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, καθώς επίσης και για τα έξι άτομα τα οποία θα συμπεριληφθούν a priori στο διοικητικό συμβούλιο της FINA που θα καθοριστεί τον προσεχή Ιούλιο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Διαθεσόπουλος έχει θέσει υποψηφιότητα για Αντιπρόεδρος της LEN και για μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FINA. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος δήλωσε τα παρακάτω στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Έχουμε δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στο χώρο αυτό. Έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μας και στο πρόσωπο που βγάζει προς τα έξω η ελληνική κολυμβητική Ομοσπονδία. Δεν θα ήθελα να μιλήσω περί αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, που υπαγορεύεται από τα τόσα χρόνια παρουσίας μου στο χώρο. Νιώθω ότι έχω προσφέρει πολλά και εξακολουθώ να κάνω το ίδιο με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Ελλάδας και της ελληνικής κολυμβητικής Ομοσπονδίας».

Αναφορικά με την συγκρότηση των υπόλοιπων επιτροπών της LEN που θα καθοριστούν κι αυτές το προσεχές Σάββατο ανέφερε: «Η Ελλάδα θα έχει θέσεις στις περισσότερες επιτροπές της LEN. Δεν θα ήθελα όμως σήμερα να ανακοινώσω τους Έλληνες που είναι υποψήφιοι για αυτές τις θέσεις».

Τέλος, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά θα υποστηρίξει τα γεγονότα που διοργανώνει κάθε χρόνο. Πρόκειται για τις γνωστές διοργανώσεις στο κολύμπι, όπως είναι το «Ακρόπολις», τα «Αλεξάνδρεια», τα «Βενιζέλεια» και οι «Μακεδονικοί Αγώνες». Υπάρχει μόνο μία διοργάνωση η οποία δεν έχει ανατεθεί ακόμα σε κανέναν και είναι το Comen Cup της κολύμβησης  για το 2013».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος