ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΤΑΘΛΗΜΑ / ΚΕΧΑΓΙΑΣ

«Έχουμε δυνατότητες να πετύχουμε πολλά, αλλά χωρίς βιασύνη και υπερβολή"

  21.07.2013 20:22       803

ΦΩΤΟ: Βουτιά στα βαθειά για την Εθνική μας αύριο στη Βαρκελώνη

 

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

 Απόλυτα προσγειωμένος και προσηνής στο πιστεύω του, δουλειά για το σήμερα με όραμα το μέλλον, ο εθνικός μας προπονητής πόλο των Ανδρών Σάκης Κεχαγιάς, λίγες ώρες από την δύσκολη πρεμιέρα με το Μαυροβούνιονιο, αλλά και την δική του πρεμιέρα στον πάγκο, ως επικεφαλής προπονητής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, δήλωσε:

"Είμαστε μια νέα ομάδα, που χτίζεται τώρα, με καλά υλικά, με σπουδαίους παίκτες, που μπορούν να πετύχουν πολλά στο άμεσο μέλλον. Η ομάδα αυτή έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει και τον κατάλληλο ηγέτη, όπως είναι ο έμπειρος Χρήστος Αφρουδάκης, αλλά και παίκτες διψασμένους για διεθνείς διακρίσεις. Χωρίς βιασύνη και υπερβολή, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό εδώ, αλλά πάντα με γνώμονα το μέλλον.

   " Ναι γνωρίζω ότι ξεκινούμε από τα δύσκολα με το Μαυροβούνιο, που είναι από τα φαβορί για μετάλλιο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, όπως δείξαμε στη μια από τις δυο συναντήσεις μας πρόσφατα. Όλα είναι ανοιχτά σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά κι εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε στα δύσκολα. Δε χρειάζεται να φορτώνουμε με άγχος τα νέα παιδιά, τα οποία θα κάνουν το καθήκον τους, θέλοντας να αποδείξουν πάνω από όλα, ότι το ελληνικό πόλο, έχει και παρόν και μέλλον».

Ο Χρήστος Αφρουδάκης

Ο κάπτεν της Εθνικής ομάδας ανδρών του πόλο, ο Χρήστος Αφρουδάκης, δηλώνει έτοιμος για τα δύσκολα.

 "Για μένα είναι το 4ο Παγκόσμιο και θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου ακόμη βοηθήσω όσο μπορώ κι ακόμη παραπάνω την νέα ομάδα, που έχει πολύ διάθεση, πολύ ταλέντο κι άγνοια κινδύνου για τα δύσκολα. Είμαστε μαθημένοι για τα δύσκολα και το έχουμε αποδείξει, γι αυτό θα κάνουμε το καθήκον μας, όπως προστάζει η ιστορική διαδρομή του ελληνικού πόλο. Σίγουρα η πρεμιέρα είναι πολύ δύσκολη, καθώς παίζουμε με ένα από τα φαβορί, όχι μόνον του Ομίλου, αλλά και της διοργάνωσης, το Μαυροβούνιο.

 Η ομάδα μας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δέσει, καθώς είναι πολύ νέα, αλλά θα διεκδικήσουμε με πολύ τις πιθανότητα που έχουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Παίξαμε μαζί τους τώρα τελευταία δυο φορές, στην Λαμία πήραμε ισόπαλοι 6-6 και στην Βουδαπέστη χάσαμε με 11-4.Ειναι από τα φαβορί, μαζί με την πολύ καλή Σερβία, αλλά και τα φαβορί σε τέτοια τουρνουά χάνουν από τα αουτσάιντερ. Θα κοντραριστούμε για τα καλά με τους Ισπανούς στον όμιλο, αφού την Νέα Ζηλανδία μπορούμε να την περάσουμε εύκολα. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, που έχει μεν άγνοια κινδύνου, αλλά είναι και παίκτες μπαρουτοκαπνισμένοι με τους συλλόγους τους, που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην Εθνική".

Κώστας Μουρίκης: "Η αποστολή μας είναι δύσκολη με το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα, αλλά ήρθαμε αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό στο πρωτάθλημα αυτό. Έγινε καλή προετοιμασία, θέλουμε λοιπόν να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό και στα επίσημα παιχνίδια. Πρώτος στόχος μας είναι η καλή πορεία της Εθνικής, έχουμε μεν άγχος, αλλά κι άγνοια κινδύνου κι αυτό μπορεί να μας βγει σε καλό. Για μένα το παν θα’ ναι να περάσουμε στη επόμενη φάση κι ότι καλύτερο προκύψει. Είναι από τα φαβορί το Μαυροβούνιο, όπως και η Κροατία, με την Σερβία, αλλά καλό είναι να κρατάμε και κάποιο αουτσάιντερ στο μυαλό μας για την έκπληξη".

Άγγελος Βλαχόπουλος: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Παγκόσμιο , έχω άγχος για την πρεμιέρα, αλλά μόλις ξεκινήσει ο αγώνας, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου, θα είμαστε άλλοι άνθρωποι. Θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με αυτή την ομάδα και γιατί να μην γίνει η καλή αρχή από εδώ, από την Βαρκελώνη". 

Το αυριανό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Μαυροβούνιο, αρχίζει στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ