ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17o ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Έχουμε ένα όνειρο. Να κατακτήσουμε την κορυφή της Ευρώπης"

  28.05.2016 19:21       1452

Μετά το τέλος του αγώνα, που βρήκε τον Ολυμπιακό κυπελλούχο Ελλάδος για το 2016, αφού νίκησε στον τελικό του Φάιναλ Φορ που διεξήχθη στο Λαιμό το ΝΟ Βουλιαγμένης με 12-5, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, οι προπονητές των δύο ομάδων, καθώς και οι παίκτες των δύο μονομάχων του τελικού έκαναν δηλώσεις για τον ιστότοπο της ΚΟΕ.

 

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε πως η διοργάνωση με την επιτυχία της διέψευσε όσους έλεγαν πως υπάρχει κίνδυνος και επεσήμανε πως ήταν μια γιορτή για την υδατοσφαίριση.

Προς απογοήτευση πολλών και διαφόρων έγινε το Φάιναλ Φορ μέσα σε μια ατμόσφαιρα άκρως φίλαθλη, εντός των πλαισίων του ευ αγωνίζεσθαι και χωρίς κανένα παρατράγουδο, λεκτικό ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν μια διαφήμιση για την υδατοσφαίριση και τα τρία παινχίδια που διεξήχθησαν αυτό το διήμερο. Το πόλο έδωσε το μήνυμα ότι πέρα από τις μεγάλες επιτυχίες και τις διακρίσεις που φέρνει, έχει ένα αθλητικό ήθος σαν άθλημα σε όλα τα επίπεδα, από αθλητές και προπονητές μέχρι και παράγοντες και φιλάθλους”.

Στο όνειρο του Ολυμπιακού να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μετά τον τελικό απέναντι στο ΝΟ Βουλιαγμένης.

Ήμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού και δεν απειληθήκαμε ουσιαστικά. Καταφέραμε να αυξάνουμε τη διαφορά στη διάρκεια του αγώνα. Οι στόχοι της χρονιάς ήταν το νταμπλ και να παίξουμε στο Φάιναλ – 6. Σίγουρα εκπληρώθηκαν, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε ένα όνειρο. Να κατακτήσουμε την κορυφή της Ευρώπης. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο, αλλά θα πάμε να κάνουμε το παν. Κοιτάζουμε το πρώτο παιχνίδι με Σόλνοκ ή Μπαρτσελονέτα. Το δύσκολο παιχνίδι είναι ο ημιτελικός. Αν – πρώτα ο θεός – περάσουμε στον τελικό, όλα είναι πιθανά”.

Ο Γιόζιπ Πάβιτς που αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Φάιναλ Φορ, δήλωσε:

Δεν ήταν μια πολύ εύκολη νίκη. Η Βουλιαγμένη έπαιξε αρκετά καλά στο σημερινό παιχνίδι. Πλέον κοιτάμε το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το φάιναλ – 6 της Βουδαπέστης. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι' αυτό. Εκεί υπάρχουν οι έξι καλύτερες ομάδες. Σίγουρα έχουμε σεβασμό σε κάθε έναν από αυτούς τους αντιπάλους, αλλά έχουμε κι εμείς μια πολύ καλή ομάδα”.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Φάιναλ Φορ και ισοφάρισε το ρεκόρ παραγωγικότητας σε έναν τελικό, αφού σημείωσε πέντε τέρματα. Μετά τον αγώνα σημείωσε πως:

Τίποτα δεν είναι εύκολο. Τα παιχνίδια κόντρα στη Βουλιαγμένη ποτέ δεν είναι εύκολα. Νομίζω πως παρουσιαστήκαμε σοβαροί καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι αυτό μας έδωσε δύο σχετικά άνετους τίτλους. Χρωστάμε πολλά στους εαυτούς μας. Πλέον πάμε για το μεγάλο στόχο της σεζόν, που είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε τις πιθανότητες μας και θα πάμε να τις διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο και με όλη τη σωματική και ψυχική ενέργεια που διαθέτουμε. Είναι πολύ θετικό το ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Γιατί να μη γυρίσουμε ως πρωταθλητές Ευρώπης”.

Ο Κώστας Λούδης προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης σημείωσε πως η ομάδα του έκλεισε πετυχημένα τη χρονιά λέγοντας πως:

Η χρονιά είναι επιτυχημένη για τη Βουλιαγμένη, αφού πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Είναι σαφές πως υπάρχει πλάνο με την ίδια φιλοσοφία. Είπα στους παίκτες μου πως πρέπει μέσα από τη δουλειά να βελτιωθούμε και να μικρύνουμε την ψαλίδα από τον Ολυμπιακό, ίσως και με κάποια προσθήκη κάποιου ποιοτικού παίκτη. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε μεταγραφή κάποιου ξένου παίκτη, αντίθετα θα προωθήσουμε κι άλλα παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας. Έχουμε μια τεράστια δεξαμενή παιδιών, πολλά από τα οποία πήραν αρκετές συμμετοχές στη φετινή Α1. Οι προσθήκες θέλουμε να είναι νέων παιδιών και όχι μεγαλύτερων σε ηλικία”.

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός του 2016 είναι καλύτερη από αυτή του 2002 απάντησε: Ο Ολυμπιακός είναι μια πληρέστατη και άψογα σχεδιασμένη ομάδα. Είναι μια ομάδα που έχει μάθει να κερδίσει και έχει τρομερή αυτοπεποίθηση, οπότε θεωρώ πως είναι καλύτερη από εκείνη του 2002”.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Χρήστος Αφρουδάκης, ο οποίος αποχώρησε λόγω μιας μικρής ενοχλήσεως στη μέση και δεν αγωνίστηκε καθόλου στο δεύτερο μισό του αγώνα σημείωσε:

Νομίζω πως στη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε την ευκαρία να δυσκολέψουμε τον Ολυμπιακό, όμως δεν καταφέραμε να μετουσιώσουμε σε γκολ κάποιες φάσεις. Νομίζω πως σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτό η έλλειψη ρυθμού υψηλού επιπέδου από τη μεριά μας. Ο Ολυμπιακός σε μεγάλο βαθμό βρίσκει εύκολα λύσεις χάρη στην εμπειρία που έχει. Τη νέα χρονιά η Βουλιαγμένη θα προσπαθήσει να παραμείνει ανταγωνιστική και να βάλει παιδιά από τις ακαδημίες της στην πρώτη ομάδα”.

Ο φουνταριστός του ΝΟ Βουλιαγμένης Μάνθος Βουλγαράκης παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού και τόνισε πως η Βουλιαγμένη πρέπει να συνεχίσει την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της.

Ξέραμε από την αρχή πως το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Παίξαμε κόντρα σε μια ομάδα που είναι υπερπλήρης και έχει χτιστεί για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάναμε μια αρκετά καλή προσπάθεια, όμως δεν μπορέσαμε να κοντράρουμε τον αντίπαλό μας. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης στηρίζεται στις ακαδημίες του και νομίζω πως αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει, ώστε να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών”.

 Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ