ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ / ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

«Έχουμε την ποιότητα που απαιτείται»

  13.02.2021 17:02       900

Η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Οι κόποι και οι προσπάθειες πέντε ολόκληρων ετών θα ανταμειφτούν μόνο εάν η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών πετύχει τον στόχο της στο προολυμπιακό τουρνουά που αρχίζει την Κυριακή 14 Φλεβάρη στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Εκεί όπου δώδεκα ομάδες από όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Εάν ο στόχος υλοποιηθεί η Ελλάδα θα δώσει το παρόν για 16η φορά στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θεωρείται από τα φαβορί για την πρόκριση, αλλά είναι γνωστό τοις πάσι ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον Α' Όμιλο, με αντιπάλους τη Γεωργία, την Τουρκία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και το Μαυροβούνιο.

Στον Β΄ Όμιλο λαμβάνουν μέρος: Κροατία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ρουμανία.

Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας (ώρες Ελλάδας):

Κυριακή (14/2), 14.00 Γεωργία – ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα (15/2), 17.00 ΕΛΛΑΔΑ – Βραζιλία
Τρίτη (16/2), 15.30 Τουρκία – ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη (17/2), 17.00 ΕΛΛΑΔΑ – Μαυροβούνιο
Πέμπτη (18/2), 15.30 Καναδάς – ΕΛΛΑΔΑ

Στις 19/2 θα διεξαχθούν τα χιαστί παιχνίδια: 1Α – 4Β, 2Α – 3Β, 3Α – 2Β, 4Α – 1Β.

Οι Νικητές των αγώνων αυτών, προκρίνονται στα Ημιτελικά της διοργάνωσης και οι Ηττημένοι συνεχίζουν για θέσεις 5-8.

Τα Ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 20/2, με τους δύο (2) Νικητές να προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως επίσης θα συμβεί και με τον Νικητή του μικρού Τελικού την επομένη (21/2).

Ο Κωνσταντίνος Γαλανίδης είναι ένας από τους δυο τερματοφύλακες της Εθνικής. Ο υδατοσφαιριστής του Απόλλωνα εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει την ποιότητα να φτάσει στην επίτευξη του στόχου και να γίνει πραγματικότητα το όνειρο.

Στον αθλητισμό κρίνεσαι καθημερινά και πρέπει συνέχεια να αποδεικνύεις την ποιότητα και την αξία σου. Η Εθνική βρίσκεται σε παρά πολύ καλό επίπεδο, έχουμε προπονηθεί πολύ σκληρά και έχουμε δούλεψει πνευματικά για τα παιχνίδια που έρχονται. Ο μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά η ομάδα έχει την ποιότητα να τα καταφέρει» υποστηρίζει ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Την αποστολή, εκτός του Γαλανίδη μετέχουν οι: Μάνος Ζερδεβάς (τερματοφύλακας) Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ