ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / EURO CUP ΑΝΔΡΩΝ, ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

"Έχυσε την καρδάρα με το γάλα" ο Υδραϊκός - Ήττα με ανατροπή στο φινάλε από Ορτίτζια (6-5) και αποκλεισμός

  30.09.2018 14:09       1326

Έφτασε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό ο Υδραϊκός, που έχασε μέσα από τα χέρια του την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Euro Cup Ανδρών της υδατοσφαίρισης, στο φινάλε του τρίτου και τελευταίου αγώνα του στον Δ' Όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης της διοργάνωσης στο κολυμβητήριο του Αλίμου (που ήταν σχεδόν κατάμεστο, παρά τη βροχή).

Λίγο η απειρία στα ευρωπαϊκά κύπελλα (καθώς ήταν η παρθενική του συμμετοχή), λίγο το άγχος σε έναν καθοριστικό αγώνα, έσπρωξαν τους παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη "να χύσουν την καρδάρα με το γάλα" και ενώ είχαν προηγηθεί με 5-4 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (και τους ευνοούσε και η ισοπαλία), τελικά ηττήθηκαν με 6-5 από την ιταλική Ορτίτζια, που πέτυχε τα δύο γκολ σε ισάριθμες αποβολές που κέρδισε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έτσι ήρθε ήρθε ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του θεσμού.

Ο Υδραϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε στα δύο πρώτα λεπτά να πάρει προβάδισμα, αλλά οι Ιταλοί μετά τα μισά του πρώτου οκταλέπτου βρήκαν σκορ και ισοφάρισαν. Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ δυνατές άμυνες με τον Υδραϊκό να είναι η μοναδική ομάδα που σκόραρε με τον Χονδροκούκη. Η άμυνα της ελληνικής ομάδας και ο τερματοφύλακας Φλέγκας λειτούργησαν άψογα σε όλες τις περιπτώσεις. Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ιταλοί μπήκαν για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και τα κατάφεραν με τα γκολ των Γιέλατσα και Βαπένσκι (σε παραπάνω), σε μια περίοδο που κέρδισαν τέσσερις αποβολές έναντι δύο της ελληνικής ομάδας.

Στην τελευταία περίοδο ο Υδραϊκός έπαιξε άμυνα και αρχικά ισοφάρισε με τον Ίρβινγκ, ενώ ο Τσαχιλίδης με γκολ στον παίκτη παραπάνω, 1.14 πριν από το τέλος πήρε προβάδισμα 5-4. Η ιταλική ομάδα, πλέον, χρειαζόταν δύο γκολ για να κλέψει την πρόκριση. Αρχικά, ο Αμπέλα ισοφάρισε σε 5-5 στα 45 δευτερόλεπτα. Η ελληνική ομάδα κράτησε την μπάλα στη δική της επίθεση εξαντλώντας τα 30 δευτερόλεπτα που είχε στη διάθεσή της. Οι Ιταλοί κέρδισαν πάλι αποβολή 12 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη και ο Βαπένσκι κατάφερε να σκοράρει με στα 3 δεύτερα, χαρίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΟΡΤΙΤΖΙΑ 5-6

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-0, 0-2, 2-2.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης, Μιτελούδης, Κοκκινάκης, Πρέκας 1, Καλαργυρός, Μπλάνης, Χονδροκούκης 1, Αργυρόπουλος Κ., Στελάτος 1, Τσαχειλίδης 1, Ίρβινγκ 1, Μαντής.

ΟΡΤΙΤΖΙΑ: Καρούσο, Κασία, Αμπέλα 1, Γιέλατσα 1, Ντι Λουτσιάνο, Φάρμερ, Γκιακόπο 1, Εσπανιόλ, Ροτόντο, Βαπένσκι 3, Σούσακ, Ναπολιτάνο, Πελεγκρίνο.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Πρίμορατς Κότορ έκανε το 3/3 και πήρε πρωτιά με την επικράτησή της με 15-8 επί της σερβικής Νις.

Βαθμολογία (Τελική):

1. Πρίμορατς Κότορ (33-21) 9

2. Ορτίτζια (22-19) 6

.............................................

3. Υδραϊκός (21-19) 3

4. Νις (17-34) 0

Ο Φώτης Μπλάνης μας δήλωσε σχετικά: "Αρχικά πρέπει να πω ότι αποκτήσαμε τεράστιες επεειρίες ως ομάδα που μετέχει για πρώτη φορά σε Κύπελλο Ευρώπης. Δυστυχώς, η πρόκριση χάθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Νομίζω ότι εκεί δείξαμε πως ακόμα θέλουμε δουλειά, θέλουμε συγκέντρωση, γιατί αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στη συγκέντρωση. Δεν πρέπει να χάνεις το μυαλό σου και να επαναπαύεσαι ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ήταν όμως, μια πολύ ενδιαφέρουσα επμειρία για μας, με πάρα πολύ δυνατά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που έχουν ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο. Σίγουρα υπάρχει στενοχώρια, γιατί φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε το νερό. Ίσως να μέτρησε και η απειρία της ομάδας στην Ευρώπη. Κάποια παιδιά παίζουν για πρώτη φορά σε τέτοιοι επίπεδο και αυτό θα τους πεισμώσει για να ξαναβρεθούν σε τέτοια παιχνίδια και σε υψηλό επίπεδο. Τώρα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε σκληρά, γιατί σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, γιατί πέρυσι καταλάβαμε την 4η θέση που ήταν και η υψηλότερη που έχει πάρει ο σύλλογος στην Α1 και το δύσκολο είναι να κρατηθούμε εκεί και να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Γι αυτό πρέπει από σήμερα το βράδυ να αφήσουμε τα παιχνίδια αυτά πίσω και να επικεντρωθούμε στην έναρξη του πρωταθλήματος. Πάντως, ο Υδραϊκός θα συνεχίσει να επενδύει και για την Ευρώπη. Από αυτούς τους αγώνες αποδείξαμε ότι δεν απέχουμε πολύ από αυτές τις ομάδες, με ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο, όπως είπα, που πρωταγωνιστούν στα δυνατά πρωταθλήματα των χωρών τους, στην αδριατική λίγκα. Αυτό πρέπει να γίνει το εφαλτήριό μας για τη συνέχεια και να μπορούμε να κοιτάμε ψηλά. Ήταν πανέμορφο που ήταν τόσος πολύς κόσμος κοντά μας". 

Ο πρόεδρος του Υδραϊκού Θοδωρής Μουστακαρίας μίλησε και για το αγωνιστικό και για το οργανωτικό: "Είναι μια νέα ομάδα. Προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας, καθώς είναι η αρχή της προετοιμασίας. Νομίζω ότι αποδείξαμε πως χτίζουμε βήμα βήμα. Θεωρώ ότι και τα δύο παιχνίδια που χάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν από ατυχίες ή από κακές στιγμές, αλλά αυτές οι λεπτομέρτειες κάνουν τη διαφορά, καθώς υπάρχει και η απειρία στην Ευρώπη. Τα λάθη στη λεπτομέρεια στοιχίζουν, αλλά μαθαίνεις από αυτά και γίνεσαι καλύτερος. Θα ήταν καλό να προχωρούσαμε κι άλλο στην Ευρώπη και για τον Υδραϊκό και για το ελληνικό πόλο, αλλά πάνω απ' όλα μετράει ότι είχαμε μια σταθερή πορεία, μια σταθερή παρουσία, καλό αγωνιστικό πρόσωπο και κυρίως δείξαμε ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν να κάνουν άριστες διοργανώσεις. Κι αυτό είναι σημαντικό. Συνεχίζουμε. Εύχομαι να έχουμε την τύχη να ξαναβγούμε στην Ευρώπη. Επενδύουμε τώρα πάνω στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας και του χρόνου, αν είμαστε στην Ευρώπη, να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Η συνεργασία μας με την ΚΟΕ σε αυτή τη διοργάνωση ήταν άψογη. Ήταν δίπλα μας, όπως έπρεπε. Η διοίκησή της έχει αναδείξει το ελληνικό πόλο διεθνώς και μιλάω σαν ένας άνθρωπος που έχω διατελέσει και αθλητής. Ο σεβασμός που χαίρει το ελληνικό πόλο στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι μεγάλος και αυτό οφείλεται στον Πρόεδρο και το τιμ του. Εννοείται ότι κι εμείς δεν απογοητευόμαστε από αυτόν τον αποκλεισμό. Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το άθλημα, την ομάδα, δυνατά".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής