ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΚΖΟΥ

«Φαινόμενο» Γκολομέεβ, Παγκόσμιος ασημένιος στα 50μ ελεύθερο, έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες

  27.07.2019 14:58       1196

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ απέδειξε ότι είναι ένα κολυμβητικό «φαινόμενο», καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 50μ ελεύθερο, το Σάββατο (27/7) στο Παγκόαμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας και πέτυχε μία τεράστια διάκριση, κάνοντας υπερήφανη όλη τη χώρα.

Το ασημένιο μετάλλιο του Κρίστιαν Γκολομέεβ ήρθε 14 χρόνια μετά το χρυσό του Άρη Γργοριάδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2005) στα 50μ ύπτιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν εξαιρετικός στον τελικό, τερματίζοντας στη 2η θέση με 21.45 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το χρυσό πήρε ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ με 21.04, ενώ ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Φράτους τερμάτισε, επίσης, σε χρόνο 21.45 και βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Γκολομέεβ.

Για τον Κρίστιαν ήταν το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο (ασημένιο κι αυτό), μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέρυσι στη Γλασκώβη, σε κορυφαία διοργάνωση, η δικαίωση ενός μεγάλου αγώνα, η δικαίωση ενός μεγάλου μαχητή.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ΕΔΩ.

Η Ελληνική αποστολή, με τον ασημένιο Παγκόσμιο πρωταθλητή, επιστρέφει την Τρίτη (30/7) στις 13.30 από Άμπου Ντάμπι με Etihad.

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.