ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Μάκης Μικέδης

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»

  09.05.2014 22:11       957

Αμέσως μετά τη λήξη του ημιτελικού που βρήκε το ΝΟ Βουλιαγμένης νικητή, ο προπονητής της ομάδας του ΝΟ Χίου, Μάκης Μικέδης, τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Πήγαμε το ρυθμό σε αυτό που συμφέρει εμάς με αποτέλεσμα να μην αφήσουμε το ΝΟΒ να έχει το ρυθμό που έχει συνήθως. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι κυρίως ομάδα ρυθμού έχει καλή φυσική κατάσταση, έχει καλούς παίκτες αλλά  όχι τόσο καλό ρόστερ όσο τα προηγούμενα χρόνια. Από κει και πέρα δεν είχαμε την ενέργεια να κάνουμε κάτι παραπάνω στην επίθεση, δεχτήκαμε κάποια γκολ από λάθη τα οποία έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό γιατί η Βουλιαγμένη είναι πιο γρήγορη ομάδα από εμάς. Ήμασταν ανταγωνιστικοί αλλά δεν ήταν εύκολο να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Έτσι και αλλιώς στην επίθεση δεν είχαμε πολλές επιλογές και γενικά αν δεν κρατιόταν η διαφορά σε χαμηλά επίπεδα δε θα είχαμε τύχη».

Ο Μάκης Μικέδης μίλησε για το πρόβλημα που έχει ο ΝΟ Χίου με τους παίκτες που δεν είναι όλοι μάζί στις προπονήσεις: «Η Χίος έχει ένα πρόβλημα το οποίο είναι αδιέξοδο. Δεν έχει την πολυτέλεια να έχει όλους τους παίκτες στη Χίο καθώς στηρίζεται σε παραγωγή παιχτών. Με το που φεύγουν από τη Χίο όμως λόγω του ότι περνάνε σε πανεπιστήμια η ομάδα έχει πρόβλημα. Επομένως ή πρέπει να υπάρχει υψηλό μπάτζετ και να έρχονται στην ομάδα ξένοι παίκτες,  ή να είναι διασκορπισμένοι όπως και κάνουμε πολλά χρόνια».

Ο προπονητής της Χίου έχρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για τον αυριανό τελικό: «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για τον αυριανό τελικό.Είναι καλύτερος από άλλες χρονιές σε υλικό και σε εικόνα. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έχει πολλές απουσίες αν και σε καλή μέρα μπορεί να κλέψει κάτι».

Από την πλευρά του ο πολίστας της ομάδας του ΝΟ Χίου, Γιώργος Δερβίσης επεσήμανε: «Ο ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν το φαβορί. Είναι μία ομάδα που έχει ψηλότερους στόχους από εμάς. Κάνουν προπόνηση όλοι μαζί, σε αντίθεση με εμάς που κάνουμε προπόνηση μισοί στην Αθήνα και μισοί στη Χίο. Έχουν παίκτες που παίζουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο όπως ο Αφρουδάκης, ο Μυλωνάκης και άλλοι. Το παλέψαμε στην αρχή όσο μπορούσαμε. Στο τέλος φάνηκαν πιο προπονημένοι και επικράτησαν. Επιπλέον ο ΝΟ Βουλιαγμένης έπαιξε τρία δυνατά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ενώ εμείς ήμασταν σε αγωνιστική απραξία και σίγουρα παίζει ρόλο και αυτό. Φαβορί για τον τελικό είναι ο Ολυμπιακός όπως έδειξε και η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος