ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ/ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Φινάλε με 3 μετάλλια

  07.02.2015 14:36       963

Tρία μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες καταδύτες, την τρίτη και τελευταία ημέρα των ελληνικών συμμετοχών στο διεθνές μίτινγκ καταδύσεων που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας .

Ο απολογισμός των αθλητών μας είναι 1 χρυσό, 1 αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, τα δύο εκ των οποίων μάλιστα, στο ίδιο αγώνισμα. Νίκος Μόλβαλης και Ανδρόγεως Σαμψάκης- Μπακόπουλος ήταν εξαιρετικοί και ήρθαν 1ος και 3ος στα 3μ (Β' κατηγορία) βαθμολογούμενοι με 417.45 και 380.55, σε σύνολο 25 αθλητών .

Το ασημένιο μετάλλιο ήρθε από τον Αθανάσιο Τσιρίκο στα Σταθερά 5 και  7,5μ (Γ' κατηγορίας), με τον Έλληνα αθλητή να συγκεντρώνει  278.10 βαθμούς, ανάμεσα σε 25 αθλητές. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Μίνως Γιαννόπουλος ήταν 9ος , με τη βαθμολογία του να είναι 222,40.

Καλή εμφάνιση, στο 1μ  (Α' κατηγορίας) έκαναν οι Δημήτρης Μόλβαλης και Κωνσταντίνος Κουτσιούμπης, οι οποίοι κατετάγησαν 7ος (403.80 βαθμοί)  και 14ος (304.25 βαθμοί) αντίστοιχα, σε σύνολο 19 αθλητών.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής  Πέτρος Φυρίγος, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ σημείωσε: «Οι αγώνες για εμάς τελείωσαν με πολύ καλές εμφανίσεις από τους νεαρούς και πολύ ταλαντούχους αθλητές μας, με 3 χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΟΕ και στον πρόεδρό μας, κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον έφορο και ταμία κ.Ηλία Ξιάρχο και το Δ.Σ. που μας έδωσε τη δυνατότητα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε να συμμετάσχουμε σε ένα τόσο σημαντικό μίτινγκ. Η συμμετοχή σε αυτό ήταν τεράστια, με 300 αθλητές από 20 χώρες. Για τους αθλητές αυτούς, τέτοιοι αγώνες είναι μεγάλο κίνητρο, ώστε να κρατηθούν στους αγωνιστικούς χώρους. Συνεχίζουμε δυνατά σε αυτό το δύσκολο έργο και κρατάμε τη σημαία μας ψηλά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ