ΤΕΧΝΙΚΗ / ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ / ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φινάλε με έξι ακόμη όρια και δύο πανελλήνια ρεκόρ Νέων και Νεανίδων

  16.05.2021 21:20       1660

Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία της  Ημερίδας Επιδόσεων Εθνικών Ομάδων τεχνικής κολύμβησης, στο κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας στα Γιάννενα, την Κυριακή (16/5) το βράδυ. Στο φινάλε της διοργάνωσης πέντε αθλητές και αθλήτριές μας έπιασαν έξι ακόμη όρια για τα επερχόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών - Γυναικών και Νέων - Νεανίδων, ενώ δύο από αυτούς σημείωσαν και πανελλήνια ρεκόρ Νέων και Νεανίδων.

Πρωταγωνιστές ήταν, λοιπόν: Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς των Δελφινιών Περιστερίου, που στους απογευματινούς τελικούς της τρίτης και τελευταίας ημέρας, στα 400 μ. υποβρύχιο, με χρόνο 2.56.55, έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων (Λιλιάνο Ιταλίας 13-19/6), που παράλληλα αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων. Το πρωί, στους προκριματικούς, ο Καλτσουκαλάς είχε πιάσει όριο για το Παγκόσμιο Νέων και στα 100 μ. επιφάνεια με 37.44. Επίσης η Κατερίνα Μανιάτη (του ΝΟ Αμφιθέας) 100 μ. διπλά πέδιλα, 49.28, το απόγευμα με όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων και πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων, που το κατέρριψε για δεύτερη φορά, καθώς το είχε κάνει και το πρωί.

Οι υπόλοιποι που κατάφεραν τον στόχο στα αγωνίσματά τους στο φινάλε:

Χρήστος Μπόνιας (ΝΟ Αμφιθέας) 100 μ. δπλά πέδιλα, 42.48, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών (Τομσκ Ρωσίας 3-9/7).

Αναστάσιος Μυλωνάκης (ΝΟ Αργυρούπολης) 100 μ. επιφάνεια, 34.55, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών.

Ευστράτιος Ηλιάκης (Γλαύκος Περιστερίου) 400 μ. υποβρύχιο, 3.01.83, όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Μετά το τέλος της συγκεκριμένης διοργάνωσης αναμένεται η συγκρότηση των Εθνικών ομάδων για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής