ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Φινάλε με ήττα (9-4) από τη Σερβία για την Εθνική μας

  01.09.2013 13:19       936

ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων κατέλαβε την 4η θέση

Την 3η της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Εφήβων από τη Σερβία με 9-4, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία του 10ου διεθνούς τουρνουά «Βικέλας Καπ», που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Σύρου (30/8-1/9).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στο 3ο παιχνίδι που έδωσε στη Σύρο, αφού δε μπόρεσε να ακολουθήσει τον πολύ γρήγορο ρυθμό των Σέρβων, που έβρισκαν εύκολα λύσεις στην επίθεση.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Σέρβος περιφερειακός, Γιοκσίλοβιτς, με 3 γκολ.

Η ελληνική ομάδα μετά και την ήττα αυτή, κατέλαβε την 4η θέση του τουρνουά.

ΣΕΡΒΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 9-4

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 2-1, 2-1, 3-1

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίποβιτς, Λάζιτς , Γιάνκοβιτς, Γιοκσίλοβιτς 3, Νεμπόισα, Γκβοζντένοβιτς 1, Ράζοβιτς , Αντρέγιεβιτς , Γιάκζιτς, Μανόλοβιτς 1, Στογιάνοβιτς 2, Γιοβάνοσιτς 2, Οσμάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ: Γρηγοριάδης, Καπετανάκης, Καλαϊτζής, Αργυρόπουλος, Πρέκας , Τσαχιλίδης, Μαυρωτάς 1, Μασμανίδης 1, Κοπελιάδης 1, Λιαπάκης, Καλογεράκος 1, Θεοδόσης, Φοροτζίδης

Διαιτητές: Κολομίνας (Ισπανία), Σμίτς (Ολλανδία)

Νικήτρια του τουρνουά η Ιταλία

 

ΦΩΤΟ: Οι Ιταλοί διεθνείς με το Κύπελλο της διοργάνωσης

Η Ιταλία ήταν η μεγάλη νικήτρια του 10ου «Βικέλας Καπ», αφού μετά και τη σημερινή ισοπαλία 8-8 με την Κροατία, κατάφερε να συγκεντρώσει 7 βαθμούς και να κλείσει αήττητη το τουρνουά.

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 8-8

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-1, 2-2, 3-4, 3-1

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σλάντε, Μπούριτς 2, Ζόβιτς 2, Στέκοβιτς, Παβλίσεβιτς, Ράντετιτς, Ντούζεβιτς 1, Ράκοβατς , Ντέλιτς , Πόποβιτς, Γιατσίνοβιτς, Φάτοβιτς 3, Λόβριτς

ΙΤΑΛΙΑ: Γιόλα, Καλβαούνα 1, Αμπροσίνι, Μπερναούντο, Καμποπιάνο , Μπορέλι , Ροτσίλι 1, Μάντσο, Ντισόμα 2, Αλεσιάνι 2, Γκαντίνι , Ντιρόκο 2, Μισιρόκι

Διαιτητές: Σμίτς (Ολλανδία), Σβάρτς (Ισραήλ)

Η Βαθμολογία:

  1. Ιταλία                   7              21-19    
  2. Σερβία                  6              22-15
  3. Κροατία               4              20-22
  4. ΕΛΛΑΔΑ               0              16-23

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Σερβία-ΕΛΛΑΔΑ, έγιναν οι απονομές του κυπέλλου και των μεταλλίων, ενώ στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, απονεμήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος τιμητική πλακέτα, για τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την ίδρυσή του και για την προσφορά του στη διοργάνωση του «Βικέλας Καπ 2013». Επίσης, η ΚΟΕ τίμησε την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμαρχο Σύρου, Γιάννη Δεκαβάλα, για την προσφορά τους στο ετήσιο διεθνές τουρνουά της Ερμούπολης.

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Σέρβος περιφερειακός, Στογιάνοβιτς. Πρώτος σκόρερ του τουρνουά ήταν ο Κροάτης περιφερειακός, Ζόβιτς, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο αρχηγός της Ελλάδας, Ιάσωνας Γρηγοριάδης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης της Εθνικής μας, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Περικλής Δαμάσκος, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για την εικόνα της ελληνικής ομάδας στο σημερινό ματς, αλλά και για τα γενικότερα συμπεράσματα που έβγαλε ο ίδιος από αυτά τα τρία παιχνίδια στη Σύρο:

«Στο σημερινό παιχνίδι δεν ήμασταν τόσο καλοί, όσο στα προηγούμενα. Βγήκε στα παιδιά αρκετή κούραση από τις συνεχόμενες προπονήσεις και τα ματς. Παρόλα αυτά δείξαμε πάλι κάποια θετικά στοιχεία μέσα στο νερό.

Αυτό που θα κοιτάξουμε τις επόμενες ημέρες που μας μένουν για προετοιμασία μέχρι να πάμε στη Μάλτα, είναι να μειώσουμε τα λάθη που κάναμε στα παιχνίδια μας εδώ, θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά, ώστε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να πετύχουμε το στόχο μας.

Θέλουμε αρχικά να μπούμε στην οκτάδα και από εκεί και πέρα θα θέσουμε υψηλότερο στόχο.»

ΦΩΤΟ: Ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά, Ιάσωνας Γρηγοριάδης

Μετά το βραβείο που του απονεμήθηκε, ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του φετινού «Βικέλας Καπ», ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Ιάσωνας Γρηγοριάδης, δήλωσε:

«Στο σημερινό ματς εμφανιστήκαμε αρκετά κουρασμένοι. Δε μας βγήκαν κάποια πράγματα που θέλαμε μέσα στο νερό, όμως θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, ώστε στη Μάλτα να εμφανιστούμε βελτιωμένοι.

Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, με Ιταλία και Κροατία, παρά το γεγονός πως και οι δύο ομάδες αυτές είναι πιο έτοιμες από εμάς, παλέψαμε μέχρι τέλους το παιχνίδι και χάσαμε μόλις για ένα γκολ.

Στόχος μας στη Μάλτα είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε.»

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο αμυντικός της Εθνική μας ομάδας των Εφήβων, Παντελής Καλογεράκος, τονίζοντας:

«Σ’ αυτό το τελευταίο μας παιχνίδι εδώ στη Σύρο, παρουσιαστήκαμε κατώτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Μας βγήκε αρκετή κούραση πιστεύω μέσα στο νερό. Δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να προετοιμαστούμε κατάλληλα, όμως μέσα από τα παιχνίδια του «Βικέλας Καπ» και  τις προπονήσεις που μας απομένουν μέχρι να ταξιδέψουμε για τη Μάλτα, θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.»

 

Τέλος, ο εμπνευστής του «Βικέλας Καπ», Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Δημήτρης Γρυπάρης, έκανε έναν γενικό απολογισμό  του τουρνουά και της εικόνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

«Ήταν μία πολύ όμορφη διοργάνωση. Μετείχαν πολύ δυνατές ομάδες, οι οποίες θεωρώ πως ήταν του ίδιου επιπέδου.

Όσον αφορά την Εθνική μας ομάδα των Εφήβων, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία και κάποιες αδυναμίες. Τα παιδιά τα έδωσαν όλα αυτές τις 3 ημέρες. Δυστυχώς, λόγω οικονομικών προβλημάτων δε μπόρεσαν να προετοιμαστούν κατάλληλα το προηγούμενο διάστημα, ενόψει Μάλτας, γι’ αυτό και δεν είναι ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης.

Όμως οι προπονητές είδαν σε τι χρειάζεται δουλειά η ομάδα και θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω πολύ το Δήμαρχο Σύρου, Γιάννη Δεκαβάλα, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ομοσπονδία, που ήταν αρωγοί γι’ ακόμη μία χρονιά, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη διοργάνωση και επίσης να στείλω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους χορηγούς μας, που στήριξαν πολύ αυτή την προσπάθειά μας.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος