ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Φινάλε με «λάφυρο» την 5η θέση θέλει η Εθνική Ανδρών

  27.01.2012 15:51       1446

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Το «λάφυρο» της 5ης θέσης, η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά την 4η στη Φλωρεντία το 1999, κυνηγάει αύριο (Σάββατο) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, κόντρα στη Γερμανία.

Το παιχνίδι αρχίζει στις 12.00 τοπική και η Έλληνες διεθνείς, μετά από τις ήττες από την Ουγγαρία, την Ιταλία (στον Όμιλο) και το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά, επιθυμούν να κλείσουν την 18η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με νίκη.

«Τη Γερμανία πρέπει να την κερδίσουμε και θα την κερδίσουμε», λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις οι διεθνείς μας πολίστες, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα «πάντσερ» θα είναι μία από τις ομάδες, στο Έντμοντον, που θα κοντραριστεί μαζί μας για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το μεσημέρι, η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, γευμάτισε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, όπως είχε συμβεί τις προάλλες και με την Εθνική Γυναικών.

Στον πάγκο θα καθίσει κανονικά ο Ντράγκαν Άντριτς που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής από τη Len, ενώ αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Η Γερμανία εξέπληξε αρνητικά στον προημιτελικό με την Ιταλία, εξοργίζοντας τον Χάγκεν Σταμ που μίλησε για «πολίστες που έπαιξαν σαν γυναίκες», αλλά θεωρείται σίγουρο ότι στο αυριανό παιχνίδι θα είναι διαφορετική.

Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ, το 2010, ήταν 6η και ήταν εκείνη που με τη νίκη της (6-5) επί της Εθνικής μας ομάδας, της είχε στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης.

Διάκριση πάντως σε μεγάλη διοργάνωση, ως Γερμανία, δεν έχει να επιδείξει αφού η τελευταία της χρονολογείται το 1989 στη Βόννη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (χρυσό), ως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας όμως.

Σε σύνολο 10 παιχνιδιών μας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από το 1970, η Ελλάδα μετράει 4 νίκες με τελευταία το 2006 στο Βελιγράδι (11-8), μία ισοπαλία (6-6 Σεβίλλη 1997) και 6 ήττες.