ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Φινάλε με υψηλές θέσεις από τα «δελφίνια» μας

  14.07.2013 17:16       1125

Με τους τελικούς των 6000μ. Νέων και Νεανίδων, έπεσε η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης Νέων/Νεανίδων, που διεξήχθη στο Σέτσιν της Πολωνίας (10-14 Ιουλίου).

Στους Νέους, ο Στάθης Μπίρμπας αναδείχθηκε 4ος, με τον Βαγγέλη Σταυρίδη να καταλαμβάνει την 7η θέση.

Αντίστοιχα στις Νεανίδες, η Δέσποινα Μακρία κατέκτησε την 4η θέση, με την Αναστασία Μπουφίδη να την ακολουθεί στην 5η.

Να σημειώσουμε, πως Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ουκρανία, με τη Ρωσία να βρίσκεται στη 2η θέση.

 

Γιάννης Καλαϊτζογλίδης: «Ικανοποιημένος από τις επιδόσεις και μετάλλια των παιδιών»

Μετά το τέλος και των σημερινών αγώνων, στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην γενική εικόνα των διεθνών μας στη διοργάνωση, αλλά και στα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την παρουσία της ελληνικής αποστολής σ’ αυτή τη διοργάνωση. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πάρα πολύ υψηλό. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, πως σημειώθηκαν πάνω από 10 παγκόσμια ρεκόρ!

 Είμαι ικανοποιημένος με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ταξίδεψαν στο Σέτσιν, αφού κατάφεραν με τις επιδόσεις τους και τα μετάλλια που κέρδισαν, να διατηρήσουν τη χώρα μας σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Όσον αφορά τις μεγάλες αποστάσεις, πρέπει και εμείς να εστιάσουμε περισσότερο στα αγωνίσματα αυτά, μια και η προπαρασκευή άλλων χωρών στη συγκεκριμένη κατηγορία αγωνισμάτων είναι πολύ προσεγμένη, αφού υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες.

 Οι αγώνες στις μεγάλες διοργανώσεις γίνονται σε λίμνες και ποτάμια με χαμηλές θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς τον τρόπο προετοιμασίας μας για τις μεγάλες αποστάσεις.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος