ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Fly Icarus, fly

  26.01.2021 10:47       4208

Ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, δεν κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του. Δεν ακολούθησε τις συμβουλές του πατέρα του Δαίδαλου, ανέβηκε αρκετά ψηλά στον ουρανό, ο ήλιος έκαψε τα κέρινα φτερά του και έπεσε στην θάλασσα (Ικάριο πέλαγος).

Τα πράγματα διαφοροποιούνται στην ιστορία της ελληνικής καλλιτεχνικης κολύμβησης. Ο Ίκαρος θα σωθεί από τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας που θα ταξιδέψουν σε λίγες εβδομάδες (αρχές Μαρτίου) στο Τόκιο προκειμένου να πάρουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά με όνειρο την πρόκριση (για πρώτη φορά στο ομαδικό) στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Η χορογραφία είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και έχει σαν θέμα της τον Ίκαρο. «Fly Icarus, fly». Αυτός είναι ο τίτλος και δημιουργός είναι η Ισπανίδα Άννα Τάρες και η Μαρία Θηβαίου.

Η Ισπανίδα προπονήτρια που συνεργάζεται με την ΚΟΕ για την επίτευξη του στόχου και την πρόκριση του ομαδικού στην Ολυμπιάδα εμπνεύσθηκε με την υπεύθυνη του αθλήματος στην χώρα μας, την Μαρία Θηβαίου και την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα και κατέληξαν από κοινού στην επιλογή του μυθικού χαρακτήρα Ικάρου ως θέμα της χορογραφίας.

Ο Ίκαρος (στην παραλλαγή των δημιουργών) αυτή την φορά δεν θα πέσει στην θάλασσα. Θα μείνει ψηλά για να περάσει το μήνυμα του πάθους και της ελπίδας για την τελική επίτευξη του στόχου στην ζωή και στον αθλητισμό.

«Το θέμα αυτό θα ισχυροποιήσει όλη την παρουσία της ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά. Το συναίσθημα που βγάζει αυτή η ιστορία θα λειτουργήσει θετικά για μας. Ο δικός μας ο Ίκαρος δεν θα πέσει, ούτε θα πνιγεί στο πέλαγος. Θα σωθεί από τα κορίτσια μας. Ο Ίκαρος, μεταφορικά, είναι αυτός που όταν τον ισορροπήσεις, όταν τον μάθεις να πετάει ούτε ψηλά ούτε χαμηλά, μπορεί να σε πάει όπου θέλεις με τον πιο ωραίο τρόπο. Οι Ιάπωνες είναι λάτρεις του ελληνισμού και έλκονται από την ελληνική μυθολογία» υποστηρίζει η Μαρία Θηβαίου.

Την μουσική έγραψε ένας Ισπανός φιλος και συνεργάτης της Άννα Τάρες. Στην έναρξη της χορογραφίας υπάρχει η αφήγηση της ιστορίας του Ικάρου στα αγγλικά, έτσι ώστε όλοι να μάθουν ή να θυμηθούν το θέμα.

«Αλλάξαμε λίγο την ιστορία του Ικάρου, ενός γενναίου της ελληνικής μυθολογίας που με την βοήθεια του πατέρα του, του Δαίδαλου, απέδρασε από τον Λαβύρινθο. Αυτή την φορά ο Ίκαρος δεν θα πέσει στην θάλασσα. Θα μάθουμε στον Ίκαρο να συνεχίσει να πετάει σαν συμβολισμό της ελπίδας, της συνεργασίας, του κουράγιου, της υπερπήδησης των εμποδίων της ζωής, της δύναμης που μπορεί να εκφράσει μια ομαδική προσπάθεια. Ο Ίκαρος δεν θα είναι μόνος του στο ταξίδι αυτό» τονίζει η Άννα Τάρες.

Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης συνεχίζουν στο ΟΑΚΑ την προπαρασκευή τους για την συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουα. Πρόκειται για 14 κορίτσια 10 εκ των οποίων θα κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και θα κάνουν το ταξίδι στο Τόκιο. Πρόκειται για την Ευαγγελία Πλατανιώτη, την Εβελίνα Παπάζογλου, την Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, την Δανάη Καριώρη, την Ανδριάνα Μισίκεβιτς, την Γεωργία Βασιλόπουλου, την Βιολέτα Ζουζούνη, την Κρυσταλένια Γιαλαμά, την Έλενα Φραγκάκη, την Έλενα Δεληγιάννη, την Πηνελόπη Καραμέσιου, την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, την Ζωή Καράγγελου και την Βασιλική Μολώζη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ