ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (Κ16) / ΒΟΛΟΣ

Φώντας Λεμπέσης: "Περήφανος γι αυτή τη φουρνιά των παιδιών που θα πάρουν και χρυσό στο μέλλον»

  27.08.2022 23:56       1291

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης, ο αρχιτέκτονας αυτής της εκπληκτικής Εθνικής ομάδας των Παίδων, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τόνισε ότι είναι περήφανος για τα παιδιά του και δήλωσε σίγουρος ότι θα φτάσουν και στη χρυσή κορυφή στο μέλλον, ενώ φυσικά μίλησε και για τον υπέροχο κόσμο του Βόλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Δεν μπορώ παρά να νιώθω υπερήφανος για την προσπάθεια των παιδιών. Και νομίζω ότι αυτή η συγκεκριμένη φουρνιά, μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τώρα το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο, θα το φέρει, όμως, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Όλα τα καθοριστικά προηγούμενα ματς, δηλαδή ο προημιτελικός και ο ημιτελικός, κρίθηκαν στη δική μας ικανότητα και κυρίως στο τελευταίο οκτάλεπτο. Ο τελικός κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού, με μια φάση στα 20 δευτερόλεπτα. Δεν ήμασταν τυχεροί όσο θα θέλαμε. Όταν το παιχνίδι φτάνει στην τελευταία φάση ενός τελικού και δεν τα καταφέρνεις να το πάρεις, τότε απογοητεύσαι.

Η φιλοξενία εδώ στον Βόλο ήταν καταπληκτική, μας αγκάλιασαν, ο κόσμος μας ώθησε. Δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος, αλλά μας μένει η γλυκόπικρη γεύση της ήττας στον τελικό, που θα μας γίνει μάθημα για να πάρουμε εμείς το χρυσό στο μέλλον.

Πήραν πολύτιμες εμπειρίες τα παιδιά εδώ σε αυτή τη διοργάνωση, που αν τις αξιοποιήσουν μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Και εύχομαι στον καθένα τους να τιμήσει κάποια στιγμή τη γαλανόλευκη και με την ομάδα των Ανδρών".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής