ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ

Φόρτισα τις μπαταρίες μου

  30.06.2020 11:40       753

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές, με μεγάλες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στην αρχή της δεκαετίας του 2010.

Με προπονητή τον Αλέξανδρο Νικολόπουλο ο Παναγιώτης μετά από διάστημα αποχής περίπου τριών ετών επανήλθε στο άθλημα της κλασικής κολύμβησης και προσπαθεί να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο πρόσθιος πρωταθλητής που έχει κατακτήσει μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωτάθλημα ανδρών και νέων, έχει ξεκινήσει προπονήσεις μετέχοντας στο πρόγραμμα των επιλέκτων κολυμβητών της ΚΟΕ και τονίζει:

«Είναι μία κουτσουρεμένη χρονιά το 2020 λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από δυόμιση, σχεδόν τρία, χρόνια αποχής από τις πισίνες μπορώ να πω ότι γέμισα τις μπαταρίες μου και ξεκουράστηκα ψυχολογικά γιατί μετά από τόσα χρόνια σε υψηλό επίπεδο είχα κουραστεί αρκετά».

«Ξεκινώντας τη χρονιά τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον προπονητή μου Αλέξανδρο Νικολόπουλο θέσαμε κάποιους στόχους. Αρχικά να επανέλθω κολυμβητικά, σωματικά και ψυχικά. Φυσικά ο τελικός στόχος για το 2020 ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, αλλά μας τα χάλασε ο κορονοϊός. Μετά την καραντίνα, μπαίνοντας ξανά μετά από δύο μήνες στο νερό πολύ χαλαρά, γιατί έχουν ακυρωθεί όλοι αγώνες μέχρι το τέλος του χρόνου εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών, στόχος μου είναι να ευχαριστηθώ τις κούρσες».

Ο Παναγιώτης που είχε συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα του Ρίο πριν από τέσσερα χρόνια εκφράζεται με αβεβαιότητα για το μέλλον και τους στόχους που μπορεί να θέσει το 2021.

«Δεν μπορώ να εκφραστώ με σιγουριά για το 2021. Δεν ξέρουμε πως θα είναι η επόμενη μέρα, ποιοι αγώνες θα υπάρξουν και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Ο Παναγιώτης τρέφει μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες πρωταθλητές κολύμβησης και εκφράζεται με μεγάλη σιγουριά για το μέλλον τους.

«Οι Έλληνες κολυμβητές έχουν γίνει ανταγωνιστικοί τα τελευταία χρόνια, με πρόκριση σε τελικούς, μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο, με ρεκόρ Ευρώπης και έχουν καταφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο να τους υπολογίζουν και να τους φοβούνται οι υπόλοιποι αθλητές και φυσικά να είναι πρότυπα για πολλά παιδιά μικρότερης ηλικίας».

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον Ανδρέα Βαζαίο με τον οποίον είναι φίλοι και συναθλητές επί σειρά ετών.

«Για τον Αντρέα μπορώ να κάθομαι να μιλάω όλη μέρα. Έχουμε περάσει περίπου 15 χρόνια μαζί. Από την πρώτη μας αποστολή το 2009 στην Κύπρο μέχρι την τελευταία μου το 2016 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας. Σε αποστολές, σε προετοιμασίες, πάντα μαζί. Είναι ένας φοβερός αθλητής όπως έχει αποδείξει και έχει ακόμα πολλά να δείξει στο μέλλον. Με τον Αντρέα είμαστε τελείως διαφορετικοί αθλητές. Εγώ είμαι πιο «χαβαλές» στην προπόνηση. Ο Αντρέας είναι ο πιο σοβαρός και κάπως έτσι κρατάμε τις ισορροπίες της προπόνησης τόσα χρόνια. Φυσικά τόσα χρόνια δίπλα του έμαθα κάποια πράγματα από αυτόν, όπως και ελπίζω και ο Ανδρέας να πήρε από μένα πράγματα που τον βοήθησαν στην καριέρα του. Η φράση που του λέω είναι: «Ποιος είναι πιο αέρινος εσύ ή ο Greek freak;».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ