ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Φουντωτού: "Έχει πιθανότητες για διακρίσεις στο εγγύς μέλλον αυτή η ομάδα"

  07.09.2019 13:49       502

Η Ελευθερία Φουντωτού ήταν εκ των κορυφαίων στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με τη Γαλλία, για τις θέσεις 5-8 (που φέρνει την Ελλάδα στη διεκδίκηση της 5ης θέσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Κυριακή) και πρώτη σκόρερ με 4 γκολ. Η νεαρή διεθνής του Ολυμπιακού, στις δηλώσεις της μετά τον αγώνα, μιλάει για την ψυχολογία της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από την 4άδα, επιθυμεί να κλείσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με την καλύτερη εικόνα τη διοργάνωση και τονίζει ότι αυτά τα κορίτσια έχουν πολλές πιθανότητες για μεγάλες διεθνείς διακρίσεις στο μέλλον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

"Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό από την 4άδα και να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας, όσο δύσκολο κι αν ήταν, γιατί μας στενοχώρησε πολύ. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και σε αυτό το παιχνίδι, αμυντικά πήγαμε καλά, στην επίθεση δεν βγήκαν κάποια πράγματα και δεν ήμασταν το ίδιο καλοί όπως στο πρώτο παιχνίδι της διοργάνωσης με τις Γαλλίδες. Θα διορθώσουμε κάποια πράγματα στον αυριανό τελευταίο μας αγώνα κόντρα στη Σερβία ώστε να κλείσουμε με μια καλή εικόνα.

Η ομάδα αυτή έχει μέλλον για μεγάλες διακρίσιες στο εγγύς μέλλον, διότι στη σύνθεσή της υπάρχουν πολύ νέα κορίτσια. Πιστεύω ότι αξίζαμε και σε αυτή τη διοργάνωση ένα μετάλλιο, αλλά είμαι σίγουρη όιτι αυτή η ομάδα θα πάει πολύ ψηλά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου, αλλά και στο επόμενα Ευρωπαϊκό. Σίγουρα θα έχουμε σπουδαία διεθνή διάκριση κάποια στιγμή.

Ναι, προσωπικά είχα καλές στιγμές στο σημερινό παιχνίδι με τη Γαλλία, αλλά σημασία έχει η ομάδα, η οποία δεν ήταν ακόμα σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Είναι ευχάριστο που με τη νίκη αυτή σιγουρέψαμε τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο που θα γίνει του χρόνου στο Ισραήλ".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής