ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Θηβαίου

«Φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό»

  15.09.2012 13:22       926

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων που διεξάγεται στο Βόλο, όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και η προπονήτρια της ομάδας Μαρία Θηβαίου.

Το ελληνικό Ντουέτο Κουτίδη-Πλατανιώτη δεν κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στα μετάλλια, ωστόσο βρέθηκε στην 4η θέση παγκοσμίως, γεγονός που συνιστά μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα η Ελλάδα είχε κατακτήσει την 8η θέση στο αγώνισμα του Ντουέτου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ομοσπονδιακής προπονήτριας Μαρίας Θηβαίου:

«Τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα γιατί τα κορίτσια έφτασαν πολύ κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό. Παρ’ όλα αυτά, όμως, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί πρόκειται για την 4η θέση στον κόσμο. Τα κορίτσια πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ότι στα προκριματικά σε απόδοση και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Από εκεί και πέρα ευελπιστούσαμε για το καλύτερο. Η διαφορά μας από το Ντουέτο που κατέκτησε την 3η θέση ήταν πολύ μικρή και πιστεύω πως, αν τα είχαμε πάει λίγο καλύτερα στις φιγούρες, θα είχαμε και το προβάδισμα», δήλωσε αρχικά η κ. Θηβαίου και συνέχισε λέγοντας:

«Το σημαντικό είναι οι αθλήτριες να μάθουν να βελτιώνονται σε κάθε αγώνισμα και να ξεπερνούν τον εαυτό τους. Τα αποτελέσματα, ναι μεν είναι το αναμενόμενο και ο αγώνας για τον οποίο γίνονται όλα, αλλά είναι κάτι έξω από αυτές. Εκείνο που με αιφνιδίασε, ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι στον τελικό δεν είχαμε ελληνίδα κριτή. Θεωρώ πως κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβεί. Την κριτική μας θα την κάνουμε στο τέλος των αγώνων. Ευελπιστώ για το καλύτερο, εύχομαι για τις αθλήτριές μας να τα πάνε καλύτερα και από εκεί και πέρα ό, τι είναι να έρθει ας έρθει».

Στη φωτογραφία οι δύο προπονήτριες της Εθνικής μας ομάδας των Νεανίδων, Μαρία Θηβαίου (αριστερά) και Ναταλία Τσερνέσκα (δεξιά).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος