ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ/ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Φυρίγος

  24.08.2014 17:02       1017

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Αποστολή ΠΣΑΤ: Δημήτρης Ντζάνης

Με την Ιουλιάννα Μπανούση να κατατάσσεται στην 22η θέση στον προκριματικό των 3μ γυναικών με 222.10 ολοκληρώθηκε η παρουσία των καταδυτών και καταδυτριών μας στο 32ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο  ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δήλωσε: «Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, γιατί νιώθω αγανακτισμένος. Για την επόμενη ημέρα του αθλήματος είναι αναγκαίο να ανοίξει ο Αγιος Κοσμάς, που είναι ο χώρος προπόνησης που κερδίσαμε με τον κόπο μας, αυτό είναι το προπονητήριο που έφερε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 και από τις 17 Ιουλίου είναι κλειστό και δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα παραμείνει. Σίγουρα ο κ, Ανδριανός  κινήθηκε άμεσα και τρεις ημέρες μετά έδωσε εντολή εκταμίευσης 60.000 ευρώ για  αγορά  νέων σανιδιών, αλλά από όσο γνωρίζω, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένας διαγωνισμός, καμία κίνηση. Να δίνουμε την εντολή και να πάρουμε τα σανίδια το 2015 ή το 2016 δεν μα λέει κάτι, αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.  Αυτά που χρειάζεται να γίνουν, πρέπει να γίνουν άμεσα. Ένα άθλημα που έχει χαρίσει τέτοιες μεγάλες επιτυχίες, φθάνει στο σημείο να εκπροσωπείται σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να κυνηγά με το ζόρι να μπει σε έναν τελικό. Αυτό δεν έχει συμβεί ξανά. Είναι ντροπή για όλους κι εγώ πραγματικά αισθάνομαι πολύ άσχημα γιατί υπερβάλουμε εαυτούς.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι σημείο φθάνουμε καθημερινά, τι άγχος, τι πίεση υπάρχει ώστε να βρούμε χώρο προπόνησης για να κάνουμε τα αυτονόητα. Πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα εάν θέλουμε να έχουν συμμετοχές στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική ομάδα θα μαζευτεί ξανά τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου και το ζητούμενο δεν είναι μόνο να έχει ανοίξει το καταδυτήριο στον Άγιο Κοσμά, αλλά να διορθωθούν όσα χρειάζονται σε αυτό, πράγματα που είδε και η επιτροπή και ο ίδιος ο κ. Ανδριανός. Και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό είναι προπονητήριο καταδύσεων».