ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2020

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 4Χ100μ Μικτή Ομαδική Παγκορασίδων Β’ ο ΑΣΚ Ντερή

  26.07.2020 15:44       1641

Με ένα Πανελλήνιο ρεκόρ συνεχίστηκε την Κυριακή (26/7) το ενοποιημένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αναπτυξιακών Κατηγοριών (Έφηβοι / Νεάνιδες, Παίδες / Κορασίδες, Παμπαίδες . Παγκορασίδες Α', Β'), που λόγω των ειδικών συνθηκών με τον κορωνοϊό covid – 19 φέτος, διεξάγεται σε επτά (7) κατά τόπους Περιφέρειες.

Στην Αθήνα, η ομάδα του ΑΣΚ Ντερή στα 4Χ100μ Μικτής Ομαδικής πέτυχε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των Παγκορασίδων Β', με επίδοση 4:34.99, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ από τις 17/7/2016 με 4:38.42, η οποία ωστόσο αποτελεί προσωρινό ρεκόρ, καθώς θα πρέπει να περιμένουμε τα ενοποιημένα και τελικά αποτελέσματα από όλες τις Περιφέρειες. Στα 400μ Μικτής Ατομικής Εφήβων, ο Παναγιώτης Βλαχογιαννάκος του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου ξεχώρισε με χρόνο 4:31.07.

Στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν περίπου 500 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, με τον Τηλέμαχο Ρωμανίδη του ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί πολύ καλή κούρσα στα 200μ ελεύθερο Παίδων, με χρόνο 1:56.37, ενώ στην ίδια κατηγορία στα 100μ πρόσθιο, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος του ΠΑΟΚ ξεχώρισε στους Παίδες με 1:06.20.

Ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, κ. Χριστόδουλος Χούμας, ανέφερε με τη λήξη της δεύτερης ημέρας των αγώνων στην Αθήνα τα εξής: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που παίρνουν μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα, σε ολόκληρη τη χώρα. Το εγχείρημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας είναι αντίστοιχης αξίας με την προσπάθεια της Πολιτείας να επανέλθουν τα παιδιά στα σχολεία. Στόχος μας είναι να μην χαθεί κανένα παιδί από την Κολυμβητική οικογένεια και γενικότερα από τον αθλητισμό, λόγω της κατάστασης που ζήσαμε και ζούμε ακόμα με τον COVID-19 και πιστεύω ότι επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους αθλητές και τους γονείς, που συμβάλουν για την ομαλή εξέλιξη των αγώνων, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα Υγειονομικά πρωτόκολλα. Έτσι έπρεπε να γίνει το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ώστε να είναι λειτουργικό, βλέπουμε ότι γίνονται ρεκόρ ατομικά, αλλά και Πανελλήνιες επιδόσεις".

Με τη σειρά του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, τόνισε: "Η δεύτερη ημέρα κύλησε πολύ ομαλά, όπως το περιμέναμε. Δεν έγινε κάποιο ρεκόρ, όμως οι αθλητές έδειξαν σε καλή κατάσταση, ενώ είναι σημαντικό ότι όλοι συμβάλουν στην ομαλή εξέλιξη των αγώνων".

Σημείωση: Τα αποτελέσματα που φιλοξενούνται στο κάτωθι link, είναι προσωρινά και τοπικά, αφού αναφέρονται στους αγώνες της κάθε περιφέρειας ξεχωριστά. Τα τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες θα γίνουν γνωστά στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αφού πρώτα ενοποιηθούν.

Τα αποτελέσματα στην Αθήνα ΕΔΩ, στη Θεσσαλονίκη ΕΔΩ , στην Πελοπόννησο ΕΔΩ, στα Ιωάννινα ΕΔΩκαι ΕΔΩ, στη Λάρισα ΕΔΩ, στην Αλεξανδρούπολη ΕΔΩ και στην Κρήτη ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.