ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Γεμάτη η φετινή χρονιά»

  22.10.2013 15:31       1020

Για την «φορτωμένη» αγωνιστική σεζόν αλλά και τις προσδοκίες του για επιτυχίες τόσο στην κολύμβηση όσο και στις μεγάλες αποστάσεις, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Χριστόδουλος Χούμας.

«Το φετινό καλεντάρι της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με διοργανώσεις. Στην κολύμβηση το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών τον ερχόμενο Αύγουστο (18-24 Βερολίνο) και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων τον ίδιο μήνα (16-28 Νανζίνγκ), αποτελούν τις κορυφαίες διοργανώσεις για το 2014. Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις αποτελούν και τον κύριο στόχο των αθλητών μας. Ευελπιστούμε πως αν δεν έχουμε προβλήματα, κυρίως λόγω των κολυμβητηρίων αλλά και αν η χρονιά είναι καλύτερη οικονομικά, οι αθλητές μας θα προετοιμαστούν κατάλληλα για να αντεπεξέλθουν στους στόχους τους. Ενθαρρυντικό είναι πως το Ζάππειο κολυμβητήριο θα είναι στην διάθεση των κολυμβητών την φετινή χρονιά».

Ο Χριστόδουλος Χούμας αναφέρθηκε και στις διοργανώσεις των μεγάλων αποστάσεων. «Στις μεγάλες αποστάσεις το μεγάλο ενδιαφέρον, επικεντρώνεται στο Βερολίνο και το Εϊλάτ που θα διεξαχθούν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων και Παίδων / Κορασίδων αντίστοιχα. Αν αναλογιστεί κανείς τις περσινές επιτυχίες των αθλητών μας, θεωρώ πως και φέτος θα μας εκπλήξουν ευχάριστα».

Ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας «έπλεξε» το εγκώμιο του Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος και φέτος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της χρονιάς. « Ο Σπύρος είναι σπουδαίος αθλητής.Δικαιούται να είναι και πάλι υποψήφιος να αναδειχθεί κορυφαίος αθλητής των Μεγάλων Αποστάσεων στον κόσμο για το 2013. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, προχωράει πάντα βήμα-βήμα και νομίζω πως και την φετινή αγωνιστική περίοδο θα μας εντυπωσιάσει».

Στην φώτο ο Χριστόδουλος Χούμας με την Κέλλυ Αραούζου και την Μαριάννα Λυμπερτά

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος