ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γεωργία Δαμασιώτη:«Είμαι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο»

  14.02.2024 20:04       1730

H Γεωργία Δαμασιώτη στα 20 της χρόνια κατέκτησε την 14η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, σε ένα από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα της κολύμβησης, τα 200μ πεταλούδα. Έχει όλο το μέλλον μπροστά της και η εικόνα της είναι πολύ ενθαρρυντική.

Οι δηλώσεις της Γεωργίας Δαμασιώτης: 

«Ωραίο ακούγεται το να είμαι 14η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Κρατάω αυτό και όχι τον χρόνο. Κουράστηκα πολύ στο τέλος της κούρσας και πιστεύω ότι είναι λόγω προπόνησης. Όπως είπα δεν είμαι ακόμα έτοιμη, ειδικά για τα 200μ πεταλούδα, γιατί πάντα αποδίδω καλύτερα στο δεύτερο μισό της χρονιάς, δηλαδή μετά την χειμερινή σεζόν. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία ο ημιτελικός. Το ήθελα πολύ πέρσι και δεν το κατάφερα, αλλά χαίρομαι που το κατάφερα φέτος. Δεν θέλω να λέω ποιος είναι ο μεγάλος στόχος, γιατί και πέρσι που έλεγα ότι είναι το ευρωπαϊκό Κ23 και τελικά δεν πήγα καλά. Οπότε δεν νομίζω ότι είναι σωστό να έχω μόνο έναν αγώνα στο μυαλό μου. Θα έχουμε και άλλους δύο με τρεις αγώνες από εδώ και πέρα, που σε κάποιους από αυτούς θέλω να τα πάω καλά.

Είναι τρομερή και απίστευτη αυτή η ελληνική αποστολή στη Ντόχα και δεν υπάρχουν τα παιδιά. Στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να είμαι και εγώ το ίδιο καλή με αυτούς αλλά πραγματικά έχουμε ανέβει πάρα πολύ.

Θεωρώ ότι με τους χρόνους μου είμαι ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να τους βγάλω την ώρα του παγκοσμίου. Δεν νομίζω να είναι ψυχολογικό γιατί έχω μάθει να το διαχειρίζομαι πλέον. Νομίζω απλά δεν έχει τύχει να είμαι στην κορύφωση μου όταν φτάνει το παγκόσμιο».