ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Γεωργία Μακρή: «Αφιερώνω το μετάλλιο σε αυτούς που με έχουν στηρίξει και βοηθήσει»

  16.07.2024 10:29       342

Η Γεωργία Μακρή μετά από μια εντυπωσιακή κούρσα που κρίθηκε στη χεριά, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα 10.000μ Νέων Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων Μαραθώνιας Κολύμβησης που ολοκληρώθηκε πλέον στη Βιέννη.

Μια μέρα αφού γιόρτασε τα 18α γενέθλιά της, η πρωταθλήτριά μας έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό της. Η Γεωργία, που ζει στο Βέλγιο, ανέλυσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τη κούρσα της και προχώρησε και στον απολογισμό:

«Ήταν μια πολύ ωραία κούρσα αφού οι συνθήκες ήταν  αρκετά καλές. Ευχαριστήθηκα το κάθε λεπτό παρ’ ολες τις δυσκολίες του αγωνίσματος. Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως παρόλο που το είχα ονειρευτεί, δεν πίστευα ότι θα καταφέρω να κερδίσω ένα μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Είχα δουλέψει πολύ όμως και χαίρομαι που απέδωσαν οι κόποι μου. Το μετάλλιο αυτό το αφιερώνω σε όλους όσοι με έχουν στηρίξει και με έχουν βοηθήσει να πετύχω τους στόχους μου. Από δω και πέρα συνεχίζω τις προσπάθειες μου για τον επόμενο στόχο που είναι το παγκόσμιο ανοιχτής θάλασσας τον Σεπτέμβριο και ελπίζω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και εκεί».

Η Μακρή προπονείται στην Ελλάδα με τον Πέτρο Πετρόπουλο που ανέφερε: «Ήταν μια πολύ σπουδαία και ελπιδοφόρα εμφάνιση για την Γεωργία. Σπουδαία γιατί ήρθε μετά από μια βδομάδα από μια μέτρια εμφάνιση στο ευρωπαϊκό της πισίνας παρά τη συμμετοχής της στον τελικό στα 1500μ και αποδεικνύει το μεγαλείο του χαρακτήρα της και ελπιδοφόρα γιατί χρόνο με τον χρόνο δείχνει πολύ μεγάλη εξέλιξη στις επιδόσεις της και αυτό την έχει φέρει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο επιδόσεων στο open water. Επίσης να τονίσουμε ότι συνολικά η παρουσία της εθνικής ομάδας σε αυτό το ευρωπαϊκό κρίνεται επιτυχημένη και άκρως ελπιδοφόρα. Είναι μακράν η πιο επιτυχημένη παρουσία της χώρας μας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο open water junior».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος