ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Final-4 η ΑΕΚ, 9-8 τον ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (pics)

  02.03.2022 15:07       958

Αρχίζει να δημιουργεί παράδοση, πλέον, η ΑΕΚ όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών - stoiximan.gr, παρά τη βαχύχρονη μέχρι στιγμής παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης. Η Ένωση κατάφερε να πετύχει την πρόκρισή της στο Final-4 της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης του αθλήματος (που θα γίνει 15-16/4), καθώς νίκησε στον πρώτο νοκ άουτ προημιτελικό της ημέρας τον ΠΑΟΚ DOMUS ERGO με 9-8, στην τυπική της έδρα, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης.

Ντέρμπι ήταν η κόντρα των Δικεφάλων, σκληρό παιχνίδι, με πολλή ένταση και σχετικά κλειστές άμυνες στο μεγαλύτερο διάστημά του και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ του Δημήτρη Μάζη, με πλουραλισμό στην επίθεση, κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα δύο γκολ, 6-4 στο τρίτο οκτάλεπτο και 9-7 λίγο πριν από τη λήξη του ματς. Οι παίκτες του Χατζηθεοδώρου μείωσαν σε 9-8 και είχαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν, 6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αλλά το μπλοκ του Καζάζη ήταν σωτήριο.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ DOMUS ERGO 9-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-1, 3-1, 3-4.

ΑΕΚ (Δημήτρης Μάζης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Παπούκας, Κριγιέστορατς 2, Βούκσεβιτς 1, Δίπλαρος, Σταμέλος, Τσαταλιός 2, Παπάκος 1, Στελλάτος, Ηλιόπουλος 1, Μαυρωτάς Άρ. 1, Κατσινούλας, Μανιουδάκης.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας, Μηλάς, Προσινικλής Ν., Μαρινάγης 1, Κεχαλάρης 2, Μιλάρντοβιτς 4, Σγουρίδης, Μπαγλατζής, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Τόττης.

Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρτίδης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Κύρκος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής