ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΠΑΡΙΣΙ 2024»

Δράκου: «Ίσως η τελευταία μου φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

  03.08.2024 13:33       526

Μόλις για οκτώ εκατοστά η Νόρα Δράκου έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στους βραδινούς ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024". Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην τέταρτη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τερμάτισε πέμπτη στην 10η και τελευταία προκριματική σειρά με 24.80 και στο σύνολο κατετάγη 17η, πίσω από τη Βρετανή Άννα Χόπκιν και την Ολλανδή Βάλερι Φαν Ρουν, που ήταν οι τελευταίες που προκρίθηκαν με επίδοση 24.72. Η Δράκου είναι πρώτη επιλαχούσα και θα περιμένει αν υπάρξει κάποια απόσυρση, ώστε να συμμετάσχει το βράδυ στον ημιτελικό, για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την κούρσα της επισήμανε πως, ενδεχομένως, είναι η τελευταία της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και βέβαια στάθηκε στο γεγονός πως αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό μόλις για οκτώ εκατοστά.

«Το ήξερα πως μπορεί να γίνει αυτό. Είμαστε 25 κολυμβήτριες, οι οποίες, ουσιαστικά, έχουμε χρόνο κάτω από τα 25 δευτερόλεπτα. Για κάποιες θα είχε χώρο στους ημιτελικούς. Συνέβη στον Τόλη και στον Κριστιάν στον τελικό, που για λίγα εκατοστά έχασαν το μετάλλιο, συνέβη και σε μένα στους προκριματικούς. Περίμενα πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο» είπε και πρόσθεσε:

«Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοσή μου γιατί ήρθα στο Παρίσι χωρίς να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήξερα πως αν φορμαριστώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ίσως να μην μπορέσω να διατηρηθώ στο ίδιο επίπεδο. Κι όντως αυτό έγινε. Ωστόσο, μου έδωσαν πολύ δύναμη τα υπόλοιπα παιδιά και είπα πως αφού έχω έρθει στους Ολυμπιακούς αγώνες, που λογικά είναι οι τελευταίοι στην καριέρα μου, θα πρέπει να διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις μια θέση στην δεκαεξάδα. Για να με δουν οι γονείς μου, για να με δει η οικογένειά μου στη Πάτρα και να χαρεί. Δεν τα κατάφερα για πολύ λίγο. Νομίζω πως έκανα μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια» είπε και τόνισε:

«Ήθελα πολύ να περάσω στους ημιτελικούς να κολυμπήσω και το απόγευμα. Πήρα δυο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γιατί είχα εστιάσει την προσοχή μου στους συγκεκριμένους αγώνες. Περίμενα πως μπορώ να έχω ανάλογη απόδοση και στο Παρίσι, όμως δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα μου. Μπήκα να παλέψω με τα θηρία και... λαβώθηκα λίγο. Είμαι πολύ υπερήφανη για μένα για την ομάδα μου και τους γονείς μου».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ