ΤΕΧΝΙΚΗ / Γιάννης Δαμακούδης

«Για τη διάκριση στο Παγκόσμιο»

  12.06.2014 14:06       1132

Ο Γιάννης Δαμακούδης συμμετέχει στην  Εθνική ομάδα Τεχνικής Κολύμβησης που θα λάβει μέρος τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά  το διάστημα 26 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου, αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Ο αθλητής της Α.Ε. Χαϊδαρίου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την επιλογή του να αφιερωθεί στο άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν στην κλασσική:

«Ασχολήθηκα αρχικά με την κλασσική κολύμβηση αλλά μόλις φτιάχτηκε τμήμα τεχνικής στην ομάδα μου ακολούθησα αυτό το δρόμο. Η Τεχνική κολύμβηση είναι άθλημα ταχύτητας και όντας σπρίντερ με γοήτευσε από την πρώτη στιγμή, αφού το μονοπέδιλο και τα διπλά πέδιλα με τα οποία δουλεύουμε αναγκαστικά προσδίδουν μεγάλη ταχύτητα. Δοκίμασα, προσπάθησα και κατέληξα σε αυτό το χώρο».

Στόχος για το 17χρονο κολυμβητή Τεχνικής στο Παγκόσμιο Νέων των Χανιών η διάκριση: «Το επίπεδο έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, πέρυσι που αγωνίστηκα στο Ευρωπαϊκό είδα πολλά νέα ρεκόρ. Όλα τα παιδιά που αγωνιζόμαστε στην Εθνική θέλουμε το καλύτερο για τη χώρα μας. Αρχικά οι 6αδες και οι 8αδες  των αγωνισμάτων στα οποία θα πέσουμε θα είναι μια επιτυχία και από εκεί και πέρα μια διάκριση είναι το ιδανικό».

Ο Γιάννης Δαμακούδης θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που θα διεξαχθεί το διάστημα 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο Λιλιάνο της Ιταλίας. Για τον ίδιο είναι μια παραπάνω εμπειρία: «Νομίζω πως πάμε να κερδίσουμε εμπειρίες στην Ιταλία. Είναι πολύ δύσκολη μια διάκριση εκεί πέρα από την 8η θέση. Από κει και πέρα το επίπεδο μεγαλώνει και σίγουρα είναι μια πρόκληση να αγωνίζεσαι δίπλα σε καταξιωμένους αθλητές».

Ο αθλητής της ΑΕ Χαιδαρϊου, μαζί και με τη Βασιλεία Αγαπητού δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους προπονητές των ομάδων τους αλλά και τους ομοσπονδιακούς: «Οι προπονητές πέρα από την οικογένεια μας,  μας στηρίζουν σε κάθε κίνηση. Οφείλουμε πολλά σε αυτούς και τους αξίζουν πολλά ευχαριστώ».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος