ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ ΑΛΜΑΤΙ

Για το χάλκινο η Εθνική κόντρα στην Ουγγαρία, ήττα 16-8 από τη Σερβία

  11.09.2015 18:10       3110

ΦΩΤΟ: Στιγμιότυπο από το σημερινό ματς της Εθνικής μας με τη Σερβία (από το site της FINA)

Το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αλμάτι στο Καζακστάν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 16-8 από τη Σερβία στον σημερινό ημιτελικό της διοργάνωσης και θα παλέψει πλέον για την άνοδο στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στον αυριανό μικρό τελικό, κάτι που αν επιτευχθεί θα είναι μια πολύ σημαντική διάκριση γι αυτή την ομάδα που έχει ταλέντο, ικανότητες και απέδειξε πως ανήκει στην ελίτ του αθλήματος παγκοσμίως.

Αντίπαλος της Εθνικής μας στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου, που είναι προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο 12/9 στις 10.50 το πρωί (ώρα Ελλάδας), θα είναι η Ουγγαρία που ηττήθηκε στον άλλον ημιτελικό από την Ιταλία με 12-10. Στον μεγάλο τελικό, στις 12.10, θα παίξουν Σερβία - Ιταλία.

Πληγωμένη ήδη από την απουσία του Χρήστου Παπούκα, λόγω τιμωρίας του από τον προημιτελικό αγώνα με την Κροατία (θα απουσιάζει και στο αυριανό ματς, αφού τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές), η Ελλάδα έχασε κι άλλους βασικούς παίκτες με αποβολές και κόκκινη κάρτα στη διάρκεια του σημερινού ημιτελικού με τη Σερβία και, σχεδόν αποκαμωμένη, ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσει στα ίσα την πανίσχυρη σερβική ομάδα που είναι το μεγάλο φαβορί και γι αυτό το τρόπαιο.

Οι Σέρβοι πήραν από νωρίς μεγάλο προβάδισμα, έφτασαν να προηγούνται και με 11-5, οι Έλληνες μείωσαν σε 11-7, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη βαριά ήττα και το τελικό 16-8.

Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής Θοδωρής Χαταζηθεοδώρου, για έντονη διαμαρτυρία λόγω των συνεχών αποβολών που δινόταν εις βάρος της Εθνικής μας ομάδας, κι έτσι δεν θα είναι στον πάγκο στον μικρό τελικό.

Η Ελλάδα είχε 2/9 στον παίκτη παραπάνω και η Σερβία 8/17.

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ 8-16

Οκτάλεπτα: 2-5, 2-3, 2-3, 2-5.

Σκόρερ:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Φώσκολος 3, Αργυρόπουλος 2, Κοπελιάδης 1, Νικολαϊδης 1, Αθυμαρίτης 1.

ΣΕΡΒΙΑ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Σούμποτιτς 4, Τόχολι 4, Αρσάνοβιτς 3, Μανόλιοβιτς 2, Ρεπάνοβιτς 1, Γκόγκοφ 1, Ραντόγεβιτς 1.

Διαιτητές: Τεϊξίντο (Ισπανία), Χόντζερς (Αυστραλία).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής