ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Γιάννης Φουντούλης: “Ανεβαίνει ολοταχώς η ψυχολογία μας”

  23.05.2020 17:32       931

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επανήλθε στις προπονήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από περίπου δύο μήνες απραξίας, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του covid-19 και με το πρώτο στάδιο χαλάρωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τους 14 εκλεκτούς του Θοδωρή Βλάχου, προετοιμάζεται από την προπαρασμένη Πέμπτη (14/5) στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πειραιά “Ανδρέας Γαρύφαλλος”, στην ακτή Βοτσαλάκια της Καστέλας. Η προετοιμασία έχει απώτερο στόχο το προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, που μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο του 2021 και φυσικά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι προπονήσεις γίνονται με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από την αρμόδια επιτροπή, χωρίς πάσα της μπάλας, αλλά οι διεθνείς μας είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επάνοδο, καθώς αυτό που μετράει στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι η ψυχολογική ανάταση. Κι αυτό υποστηρίζει στις δηλώσεις του στην επίσμημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης. Συγκεκριμένα μας είπε:

“Όλα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το πλάνο που έχει εκπονηθεί. Η προπόνηση γίνεται καθημερινά, μια φορά την ημέρα, πρωινές ώρες συνήθως. Όλα τα παιδιά είναι ευχαριστημένα με την εξέλιξη, γιατί ανεβήκαμε ψυχολογικά και ανεβαίνουμε όλο και περισσότερο. Θεωρώ πως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο ξεκίνημα. Είμαστε στο στοιχείο μας, το νερό, επανερχόμαστε στην καλή μας φυσική κατάσταση και όταν θα μπορούμε να προπονούμαστε και με μεταβίβαση μπάλας τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Ελπίζω πως σύντομα θα επανέλθουν όλα στην κανονικότητα και το 2021 θα είναι μια χρονιά ορόσημο όπου η Εθνική θα πετύχει όσα της έλειψαν το 2020”.

Ο Γιάννης Φουντούλης, σε συλλογικό επίπεδο, έχει συμβόλαιο με την ουγγρική Φερεντσβάρος μέχρι τον Ιούλιο και είναι σε στάση αναμονής για το τι μέλλει γενάσθαι την επόμενη σεζόν.

Σημειώνουμε ότι η επιστροφή στην πισίνα για τους διεθνείς έγινε με δειλά και πολύ προσεχτικά βήματα και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί για την είσοδο και προπόνηση των αθλητών στο νερό, τα οποία τηρούνται με ευλάβεια. Δηλαδή: Συμπλήρωση ειδικής λίστας εισερχομένων και εξερχομένων στην προπόνηση, αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο και επίδειξη ατομικών δελτίων υγείας και όλων των απαραίτητων εγγράφων από την ΓΓΑ, μάξιμουμ 3 άτομα ανά διαδρομή, χωρίς μεταβίβαση μπάλας, χωρίς χρησιμοποίηση των ντουζ και των αποδυτηρίων.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής