ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Γιάννης Φουντούλης: «Γνωρίζουμε μεταξύ μας τι θέλουμε να καταφέρουμε»

  08.06.2017 18:55       754

Για την πρώτη του προετοιμασία με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ως αρχηγός της μίλησε ο Γιάννης Φουντούλης. Ο πολυδιάστατος περιφερειακός παίκτης και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών με το ελληνικό εθνόσημο τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον να ηγείται της Εθνικής ομάδας, ενώ υπογράμμισε πως θα προσπαθήσει να μεταδώσει στους νεότερους αθλητές πως η σκληρή δουλειά είναι αυτή που φέρνει τα καλά αποτελέσματα. Παράλληλα επεσήμανε πως για κάθε αθλητή της Εθνικής θεωρείται αυτονόητο πως θα ανταποκριθεί στην κλήση, ενώ υπογράμμισε πως στόχος για τους αθλητές και το προπονητικό επιτελείο είναι να χτίσουν μια ομάδα που δε θα είναι εύκολο να χάσει από κανέναν αντίπαλο.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γίαννης Φουντούλης:

«Σε μια προετοιμασία οι πρώτες ημέρες είναι οι πιο δύσκολες. Η συγκεκριμένη προετοιμασία δεν είναι και η πιο μεγάλη σε διάρκεια. Η δύσκολη περίοδος με το πιο πολύ βάρος στη φυσική κατάσταση θα είναι πιο σύντομη. Νομίζω πως αυτό για εμάς τους αθλητές θα είναι καλύτερο. Και ψυχολογικά ξεπερνιέται πιο εύκολα, αλλά και συνολικά οι αθλητές θέλουν να παίζουν παιχνίδια και να είναι έτοιμοι όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αυτή η μικρότερη περίοδος μπορεί να είναι πιο εύκολη στην εξέλιξη της προετοιμασίας. Βέβαια εμείς που θα είμαστε μια «καινούργια ομάδα» ίσως χρειαζόμασταν λίγο περισσότερο χρόνο για προετοιμασία σε άλλα πράγματα».

Για την πρώτη προετοιμασία ως αρχηγός τόνισε: «Είναι η πρώτη μου φορά που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση με αυτή την ιδιαίτερη τιμή, του να είσαι αρχηγός της Εθνικής ομάδας, μιας σπουδαίας ομάδας που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες των τελευταίων ετών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι κάτι που θα το βρω στην πορεία, αφού δεν το έχω ξαναζήσει. Νομίζω ότι – χωρίς να περιαυτολογώ – πάντα ήμουν ένας παίκτης που προσπαθούσα στην προπόνηση. Τώρα έχω ένα λόγο παραπάνω να το κάνω και αν μπορέσω να μεταδώσω κάτι στους νεότερους αθλητές είναι πως η σκληρή δουλειά είναι αυτή που φέρνει τα καλά αποτελέσματα. Το μόνο που θέλω από τη συγκεκριμένη ομάδα είναι να βρούμε τη μαχητικότητά μας και να παρουσιάζουμε μέσα στο παιχνίδι μια ομάδα με πολύ ενέργεια και πάθος, η οποία θα διεκδικεί το καλύτερο».

Για το ότι οι αθλητές των ομάδων υδατοσφαίρισης είναι πάντα παρόντες για την Εθνική ομάδα: «Για εμάς το ότι θα παίξουμε στην Εθνική θεωρείται και είναι αυτονόητο. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με αθλήματα, όπως το μπάσκετ για παράδειγμα. Εκεί μπορεί να συναντούμε τέτοια φαινόμενα, χωρία όμως την υπαιτιότητα των αθλητών γιατί είναι άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο, όπως τα συμβόλαιά τους με μεγάλες ομάδες ή παίκτες που παίζουν στο NBA. Είναι διαφορετική η κατάσταση. Εμείς περιμένουμε με μεγάλη προσμονή να παίξουμε στην Εθνική ομάδα γιατί – κακά τα ψέματα – εκτός από ιδιαίτερη τιμή και χαρά να εκπροσωπείς τη χώρα σου, και σαν αθλητής πρέπει να επιδιώκεις να βρίσκεσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Για εμάς το υψηλότερο επίπεδο είναι στις Εθνικές ομάδες. Οπότε, πρέπει να περιμένεις πως και πως το πότε θα συναντηθείς και θα προετοιμαστείς με αυτή την ομάδα για να φτάσεις σε μια μεγάλη διοργάνωση εκπροσωπώντας τι καλύτερο από τη χώρα σου».

Για τους στόχους που μπορεί να έχει η Εθνική ομάδα των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης: «Η ομάδα αυτή θα πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ως τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια. Οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να κοιτάζουμε τα πρόσωπα που θα πάνε, αλλά το ότι θα είναι η τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Ελλάδα. Κάτι ανάλογο πρέπει να έχουμε ως στόχο. Εγώ δε θα μιλήσω για στόχο οκτάδας ή τετράδας. Σίγουρα οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Γνωρίζουμε μεταξύ μας τι θέλουμε να καταφέρουμε. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να την κερδίσεις».

Για το αν οι αθλητές όταν φτάνουν στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης ξεχνούν τις δυσκολίες που έχουν προηγηθεί: «Ίσα ίσα. Το κομμάτι που δεν πρέπει να ξεχνάς και αυτό που πρέπει να σε συντροφεύει είναι οι δυσκολίες που πέρασες για να βρεθείς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχεις μοχθήσει κι έχεις κουραστεί γι αυτό το σκοπό, για να βρεθείς έτοιμος εκεί που πρέπει. Έτσι οφείλεις στον εαυτό σου να προσπαθήσεις ακόμη περισσότερο εκείνη τη στιγμή γιατί ξέρεις τι έχεις περάσει για να φτάσεις εκεί που είσαι. Νομίζω ότι είναι ένα κομμάτι που οι αθλητές πρέπει να το έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους και έτσι όταν έρθει η επιτυχία αποκτάει μεγαλύτερο νόημα».


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ